1.
Viss aizsākas ar braucienu laivā selvā. Apkārt ir skaisti ūdenskritumi, klintis, čūskas... Martins izvelk no kabatas vēstuli un tikpat ātri to saloka un ieliek atpakaļ.

Veronika atgriežas no izjādes. Diena ir tik skaista! Taču priekš Čučo diena vienmēr ir skaista, pat ja ir apmācies.

Māsas apmainās ar mākslīgiem smaidiem. Veronika nolemj dienu pavadīt mājās un acīmredzami tas kaut kā traucē Virhīnijai.

Taču dīvaino brīdi ar māsu aizstāj patīkamais apskāviens ar auklīti.

"Kāpēc viņai jāpaliek mājās tieši šodien, kad ieradīsies tu."

Sākās vētra. Upes viļņi spēcīgi šūpo laivu un viens no laiviniekiem izkrīt.

Martinam izdodas izglābt vīrieti. Viņš pazīst šo upi, taču vētras laikā tā ir nodevīga. Martinam pēc iespējas ātrāk ir jānokļūst "Paslēptajās raktuvēs".

"Tēvoc, esmu tik pateicīga, ka tu man devi ģimeni."

Martins ierodas gala mērķī un ir pārsteigts redzot, cik nolaista ir vieta. Kāds viņus novēro...

Arī meiteņu tēvocis šodien paliks strādāt mājās. Virhīnija ķircina Veroniku.

Mācītājs ir pateicīgs Anai Perlai par altāra izrotāšanu.

Martins ienāk bārā un jautā par Demetrio Silveiru. Visi uzreiz novēršas un nevēlas atbildēt. Vien kāds dzērājs paziņo, ka viņiem nepatīk svešinieki un izceļas kautiņš.

Padre Huans pateiks Martinam, kur ir Demetrio.

Emiliano laimīgs steidzas mājās.

Demetrio un Martins ir pusbrāļi. Abiem ir viena māte, taču viņi mīl viens otru it kā būtu īsti brāļi. Viņu māte mira, kad Demetrio bija 12 gadi.

Demetrio atsūtija Martinam vēstuli, kurā lūdz pēc palīdzības, tādēļ Martins devās uz šo pasaules malu.

Šo vietu dēvē par Zaļo Elli, jo daudzi meklējot bagātības, vienīgais ko atrod ir nāve.

Man žēl dēls, bet Demetrio Silveira ir miris.

Izrādās, ka dzērājs bārā bija Demetrio partneris zelta meklēšanā. Martins neko nesaprot - kādēļ brālim tas bija vajadzīgs, ja viņš nebija mantkārīgs.
Dažas nedēļas pirms nāves Demetrio saņēma kādu vēstuli no sievietes, kas steidzināja viņu dabūt naudu pretējā gadījumā viņa apprecēsies ar citu.
Ar laiku pat alkohols vairs nesniedza vīrietim mierinājumu un...
- Mans brālis izdarīja pašnāvību?

Martins lūdz Padri Huanu aizvest viņu uz brāļa mājām, lai atrastu kādu pavedienu, kas ļaus noskaidrot šīs sievietes identitāti!

Veronika "atņem" Virhīnijai ilggaidīto apskāvienu ar Emiliano.

Meitenei bija bail no Demetri acīm. Tās izskatījās mirušas. Bez dzirksts.
- Ko tu zini par manu brāli? Izstāsti visu!

Emiliano ierašanās vecākiem ir labākā dāvana.

Nansiaga aizved Martinu pie brāļa kapa un iedod viņam Sliktās sievietes kulonu. Uz kulona Martins ierauga V burtu.

Veronika un Virhīnija Prado Kastello!

Martins iegriež V burtu plaukstā un ar asinīm zvēr, ka atriebs Demetrio nāvi!