Tatjana
Tatjana izšņauca degunu kabatslakatiņā un iebāza to garo, pelēko mājas bikšu kabatā. Jau no vakardienas pēcpusdienas viņa nejutās labi, fiziskā pašsajūta vēl arī iespaidoja viņas emocionālo stāvokli, atņemot spēkus cīnīties pret uzbrūkošajām skumjām un sāpēm. Līdz šīs dienas pēcpusdienai viņa nebija piecēlusies no gultas, viss bija vienaldzīgs, šķita, ka nav spēka it nekam. Un tad atskanēja klauvējiens pie durvīm. Viņa bija nelikusies ne zinis, bet klauvējieni nerimās. Cik grūti bija piespiest sevi piecelties.. atvērt durvis, lai kontaktētos ar kādu... Pirmais, ko viņa bija ieraudzījusi, atverot durvis, bija gaisma. Precžāk, kaut kas balts. Balti ziedi. Apkalpotājs, atdevis ziedus un kartiņu, uzeriz devās prom, un Tatjana lēni aivēra durvis, atverot kartiņu.
Skumjo eņģeli!
Ja varētu, es uzdāvinātu tev smaidu. Bet tāds spēks man diemžēl nepiemīt.
Tāpēc pieņem šīs rozes. Ceru, ka tās liks tev justies laimīgākai.
Jose Armando
Tatjana juta, kā ķermenī ielīst siltums un tāds kā spēks. Brīdi viņa neticīgi skatījās uz kartiņu un ziediem, tad sejā parādījās smaids. Šis žests no Jose Armando puses bija tik mīļs un aizkustinošs. Viņam bija izdevies pārsteigt viņu brīdī, kad tas bija visvairāk vajadzīgs.
Tatjanas skatiens aizslīdēja uz ziediem, kas stāvēja blakus gultai, un viņas sejā parādījās viegla smaida atblāzma. Baltie ziedi ienesa pozitīvu noskaņu viņas kajītē, tie lika atcerētes par Jose Armando minēto ticību. Kādam šajā pasaulē bija svarīgi, vai viņa smaida. Un šis kāds bija tikpat kā svešinieks. Tatjana vēlējās viņu satkt, pateikt paldies, parunāties, kā iepriekš. Bet to nāksies pagaidīt līdz rītdienai. Tagad jau bija par vēls, lai sāktu taisīties. Pēc ziedu saņemšanas viņa bija iemigusi veldzējošā miegā, un tikai pirms brīža pamodusies. Tatjana piezvanīja apkalpei, lai pasūtītu vakariņas numurā...
(piedodtie, Tatjana nebūs pieejama, man drīz īt kā māsa jālaiž Raganiņ - es un Tatjana no ziediem izkusām! Es vsipār baltas puķes mīlu, īpaši ti kskaistā pušķī!!!)