Oficiāls paziņojums! Kuģī tiek izplatīta informācija, ka šovakar notiks "Pacific Titanic" 13. dzimšanas dienas balle. Ir piektiena un 13. datums. 3. prognoze. Laiks no rīta ir skaidrs, bet uz vakaru satumsīs un naktī balles laikā sāksies vētra... Šobrīd uz kuģa ir rīts. Uz kuģa vakars pienāks tikai rīt pēc mūsu laika. Tātad rīt, piektdien sakas balle. Balle turpināsies visu nedēļas nogali un pēc situācijas skatīšos; ja balle būs gana aktīvi nospēlēta, tad kuģis grims piektienas vakarā, a ja ne - tad otrdien vai trešdien. Nākamās nedēļas beigās varoņi jau būs uz salas. Uz salas drīkst izpeldēt pagaidām tikai trīs jūsu varoņi - paši izvēlieties, kuri. Pārejie noslīkuši. Lai gan es moš kādā brīdī spēlēšu ar vairākiem varoņiem, ja man tas būs nepieciešams spēlē, jo esmu pie datora visbiežak un biki veidoju un kontrolēju spēles sižetu. Ja man būs vajadzīgs vel kāds varonis, lai sižetu risināšu, tad man būs vairāk par trīs. Cermas, ka piedosies man šo atkāpi no pašas likumiem. Ja kāds vēl grib spēlēt vairak nekā ar trim varoņiem - varam sarunāt. Galvenais, lai visi varoņi, ar kuriem spelējat ir aktīvi, interesanti. Kā jau minēju - garlaicīgie un klusie mirs pirmie. Man svarīgi, lai nav vairāki vienādi tipāži - respektīvi, lai nav divi apmēram līdzīgi vīrieši, kuri apmēram līdzīgi uzvedās utt. Man svarīgi, lai spelē ir dažādi tipāži, lai ir darbība, dramatisms. Līdz ar kuģa nogrimšanu beigsies jebkādas šķiru atšķirības, beigsies komunikācija ar ārpasauli - respektīvi nekādi telefoni, nekāds internets.l Un es ceru, ka beigsies arī tukšās pieklājības sarunas - galvenais būs idzīvot. Salu es vairāk koordinēšu nekā kuģi, norādot, kas uz salas notiek - kādi pagriezieni, ir ēdiens vai nav, kādi laikapstākļi, ko no kuģa izskalo uz salas utt. Uz salas varoņus jau gaidīs viens tās iemītnieks, kurš lai arī traks, tomēr šo to zinās, kā uz salas izdzīvot...