( )
Renata
Bija tik iegrimusi visā, ko viņš pateica un kā bija paņēmis un noskūpstījis viņas roku, ka pēc tam, kad viņš palaida to vaļa, ta pati brīvi nokrita, it kā viņa to nekontrolētu. Viņa pat neuzspēja neko pateikt, neuzspēja iebilst, kad viņš jau bija prom. Ko gan viņs vispār iedomājās - ka viņš tā vienkārši pateiks un viņa steigsies uz balli. Viņa atcerējās, kā šovakar ir tā grandiozā kuģa 13. jubilesjas balle. Viņa bija plānojusi uz to doties, bet tagad... Iekšējā spītība viņai likā pārvērtēt savus plānus... Pie velna, viņam prasītos kārtīga mācība...
Renata atkal nošķaudījās un izšņauca degunu. Tad palūkojās uz piešņaukto kabatas lakatiņu. Viņa nekad nelietoja drēbes mutautiņus, vienmēr tikai vienreiz lietojamās salvetes, kuras izmeta. Viņa jau bija gribejusi automātiski izmest arī šo, bet laicīgi apstājās... Viņa to ielika somiņā un palūkojās uz Rubi.
- Atvainojiet, bet man tagad jāiet.
Viņai bija vienalga, ko tā Hārvardas studentīte domā - viņai vel daudz jāmacās un jāapgūšt šajā dzīvē.
Renata piecēlās, pasauca viesmīli un ielika viņa rokās tieši tik, cik bija iztērējusi par savām brokastīm. Renata perfekti atcerējās skaitļus un rēķināja galvā. Tad viņa palūkojās un iedeva viesmīlim vel naudu.
- Un tas par senjoritas de la Fuentes saldējumu. - Renata palūkojās uz Rubi. - Es ceru, ka atļausiet man izmaksāt kā pateicību par to, ka atradās manas atslēgas. - Tad Renata atkal pieversās viesmīli un ielika viņa rokās vēl vienu naudas banknoti. - Bet abu senjoru rēķinus pieskaitiet viņu personīgajiem rēķiniem.
Viņa vel uz atvadām pamaja Rubi un pašpārliecināta gaitā devās uz savu kajīti. Tikai nonākusi tur, drošība, Renata ieskatījās spogulī. Šķiet viņa bija manījusies, viņa bija savādāka. Un tas nebija tikai slimības bālums... Viņa uzsmaidīja pati sev.
- Šķiet tu beidzot esi atguvusies... Atguvusi sevi... - Viņa nočuksteja un viltīgi pasmaidīja. - Interesanti, cik spēcīgs galu galā tu izrādīsies, Daņila Strahov... - Viņa iesmējās. Viņa perfekti speja izrunāt viņa vārdi. - hahaha... Tikai tu to nekad neuzzināsi... Lai gan - varbūt kādreiz...
Renata ar smaidu uz lūpām apsēdās, bet tad pamanīja, ka uz gultas ir vel viens balts kabataslakats. Tas, ko Daņila bija viņai iedevis vakar... Viņa paskatījās uz to. Tad piecēlās un izvilka to, kuru bija ielikusi somā. Tad atcerējās, ka viens ir vel vakardienas drēbēs. Nu viņai jau bija 3 netīri kabataslakatiņi, kurus bija aizdevis viņš. Pēkšņa impulsa vadīta Renata piezvanīja apkalpošanai.
- Steidzīgi atsūtiek kādu, kas varētu izmazgāt man kaut ko! Es lieliski zinu, ka ir balle, tomer esmu pārliecināta, ka tiksiet galā ar 3 kabataslakatiņu izmazgāšanu... Jā, un vai uz kuģa var nopirkt kabataslakatus? Ja... Lieliski....
(Oki, līdz ar to šī tema laikam beidzas un var pārvākties uz balles telpu)