Sūzana Elizabete Filipsa "Medusmēnesis" (Honey Moon). Pirmkārt jāsaka, ka darba tulkojums ir pilnīgi nepareizi pārtulkots, jo darbs ir nosaukt galvenās varones Hanijas Džeinas Mūnas vārdā - un īpašvārdus kā zināms netulko. Un arī sižetiski nosaukums - Medusmēnesis - darbam galīgi neder.
Grāmatai ir biki pāri 500.lpp. Izlasīju divās dienās - turklāt ne jau visu laiku vija iespēja lasīt, bet nu visu laiku vilka un visu laiku domāju par grāmatu. Strauji ierindojas mana grāmatu tops augšgalā un noteikti šo grāmatu ne reizi vien pārlasīšu. Gramata stāsta par bāreni Haniju, kara dzīvo Ziemeļkarolīnā un savos 16 rūpējas par savu tanti un māsīcu, un atrakciju parku, kurš ir uz bankrota robežas. Hanijas neatlaidība noved viņu Kalifornijā, kur viņa likteņa pavērsiena pēc kļūst par tv seriāla zvaigzni, kurš lielā mērā atveido lomu, kas līdzīgas viņas pašas dzīvei. Hanijas dzīvē ir divi vīrieši, kuri maina viņu un kuru dzīves viņa maina - pēdējais kovbojfilmu aktieris Deš Kūgans un Holivudas uzlēdošā jaunā zvaigzne Eriks Dilons, aiz kura tumšās sexualitātes slēpjas sāpīgs pagātnes noslēpums.
Kas šajā grāmatā ir nozīmīgs - tā ir atziņa, ka viens cilvēks var būt divu cilvēku otrā pusīte. Un tas nav nekas perverss un nekas slikts - reize tieši tā arī jābūt. Vienas attiecības sagatavo citām. Un mīlestība nenāk no pirmā cu uzmetiena - tā nāk tad, kad ir pienācis laiks un kad cilvēks ir tai gatavs. Interesanti ir tas, ka mēs ļoti dziļi iepzīstam visu triju tēlu iekšejās pasaules, nevis tikai galvenās varones, kā tas ir parasti. Darbā ir jūtama dziļāka jēga, atziņas, kas ir noderīgas ikviena dzīvē. Atzīšos, ka vairākkārt raudāju - gan no sāpēm, gan no aizkustinājuma, gan no prieka. Iesaku ikvienam izlasīt. Un rīt sākšu lasīt šīs pašas autores citu grāmatu - "Atelpa". Noteikti sekos mani komenti arī par to. Respektīvi - šobrīd esmu saslimusi ar šo raktnieci. Grāmatnīcā manīju vēl divas viņas grāmatas - noteikti nopirkšu. Ak, satriecoši.