Pirmkārt, prieks, ka ir atsevišķas kategorijas seriāliem. Ja tie būtu kopā ar telenovelēm, būtu vēl grūtāk. Otrkārt, sapratu, ka kopumā esmu slikti sekojusi pēdējā gada telenovelēm, un objektīvi nevaru spriest daudzās kategorijās.
Labākā galv. seriāla atveidotāja - Gabriela de la Garza. Man ļoti patika Sāra, visu seriālu dzīvoju viņai līdzi.
Labākais galv. seriāla atveidotājs - Ivan Sanchez. Nav jākomentē, viss skaidrs, pat ja Jago viņa redzēto lomu sarakstā man apakšgalā.
Labākais seriāls - Yago. Žēl, ka neesmu redzējusi Mujeres de negro, jo ja skatītos, iespējams šis seriāls liktos labāks. Nedomāju, ka Jago dabūs prēmiju.
Labākais aktieru sastāvs - Tres veces Ana.
Labākā muzikālā tēma - kā parasti viena no grūtākajām izvēlēm, šobrīd nezinu. Žēl, ka prēmijās joprojām nenominē entradas, tad bez domāšanas izvēlētos Sin rastro.
Aktieris atklājums - Carlos Rivera (Forši tam Huanam Martinam - divi varoņi nominēti)
Aktrise atklājums - Alehandra Roblesa
Labākā aktieru sastāva aktrise - Veronika Haspeado. (Daļēji izvēlos, jo patīk viņa Plosītajās sirdīs)
Labākā otrā plāna aktrise - Susana Gonsalesa. Jo tā ir Susana, kura ir fantastiska katrā savā lomā.
Labākais pirmais aktieris - Ēriks del Kastiljo. Ļoti interesanta loma viņa Anās. Ja Patrisio Kastiljo būtu nominēts par Jago, tad nespētu starp abiem izvēlēties.
Labākā pirmā aktrise - Un atkal sveika dilemma. Šoreiz starp Elēnu Roho un Sintiju Klitbo. Labākais ir tas, ka neko daudz no abu lomām neesmu redzējusi. Vēl nezinu, kuru..
Labākais jaunais aktieris un aktrise - Nezinu
Labākais ļaundaris - Alehandro Tomassi.
Labākā ļaundare - Balsotu par Anu Lajevsku, bet viņas ļaundare man šķiet bija maigākā no pārējām nominētajām. Sabīnei un Nailejai droši vien ir trakākās, bet kura ļaunāka? Ej nu sazini.
Labākais galv. lomas atveidotājs - Sebastjans Rulji. Lai gan arī Andresu Palasiosu gribētos izvēlēties, un arī Danilo Karrero par Sin rastro (žēl, ka viņu nenominēja). Starp citu Gabriels Soto arī netika.
Labākā galv. lomas atveidotāja - Un beidzot Silvija Navarro tika nominācijā, bet kā lai te nebalso par Andželiku? Irīnu Baeva gan neparādās nevienā nominācijā. Varēja vismaz pie jaunajiem aktieriem. Gabriels un Irīna ar prieku filmēja prēmiju promo, bet netika nominācijās, nabaga aktieri.
Labākā telenovele - Nez kāpēc Anas te nav? Balsotu par viņām. Gribētos par Corazon que miente galveno varoņu lieliskās ķīmijas dēļ, gribētos arī par Sin rastro, bet no piedāvātajām opcijām izvēlos Kandidāti. Īstenībā interesanti, ka te tika Sin rastro, kas manā uztverē iederās starp seriāliem, bet netika Simplemente Maria, Despertar contigo, Amazonas...iespējams vēl kaut ko esmu izlaidusi.
Katrā gadījumā šī gada prēmijās man svarīgākā kategorija ir par Labāko aktrisi Kopumā paskatoties gads nešķiet bijis veiksmīgs telenovelēs. Neviena no tām nebija tik ļoti aizrāvusi, kā dažas iepriekšējos gados redzētās, sākot ar Ličitu.