tik lasu un es laikam varētu sākt par šampūniem un matu maskam un matu krāsām stāstīt, jo tas ir tas, ko es lielā daudzumā lietoju.
Sākšu nedaudz par sevi, lai būtu skaidrs, vai Jums ar mani ir kādas līdzības un ir tad arī jēga lasīt, ko es lietoju.
Man mati nenormāli ātri taukojas. Un lielā mērā tas tāpēc, ka es ļoti stipri svīstu. Principā, tāda esmu dzimusi, plus vēl visādi veselības faktori, ko neuzskaitīšu. Bet sekas ir tādas, ka jau kādu laiku matus mazgāju turpat vai katru dienu - brīvdienās mēdzu slinkot, bet dienās, kad uz darbu jāiet, vienmēr pirms darba mazgāju. Un nevis vakarā, bet pirms darba no rītiem, jo pa nakti es arī iesvīstu un mati ietaukojas.
Agrāk lietoju tikai šampūnus vai 2 in 1 - šampūna un kondicioniera apvienojumus, bet nu jau dažus gadus vienmēr lietoju šampūnu, pēc tam balzāmu vai matu masku, vienreiz nedēļā matu eļļu.
Uzreiz viena lieta - ja mati ātri taukojas, tad matu eļļu jālieto reti un vispār kopumā visi matu līdzekļi jālieto slapjiem matiem - piemēram, putas. Mati jāmazgā vai vismaz jāskalo remdenā ūdenī, nevis karstā. Vasarā vispār var gandrīz vēsu uzlikt - tad mati tik ātri netaukokosies pēc mazgāšanas.
Dažas manas mīļākās šampūnu markas - sastāvus es tā īpaši nepētu, par visādiem parabēniem te nerunāšu, tikai ko es lietoju un kā patīk.
Visiem ir zināms noteikti Syoss
Man patīk. Patīk arī, ka ir numuriņš virsū - šampūniem 1, kondicionieriem 2 un matu maskām 3 - uzreiz skaidrs, kādā secībā lietot. Es nekad vienē reizē nelietoju 1, 2 un 3. Vinemēr šampūns, pēc tam matu kondicionieris vai maska. Maska apmēram reizi nedēļā. Maska matos japatur iekšā ilgāk, kā kondicionieris. Labāks rezultāts, ja skalojot masku nost, boki paziepē, parīve, skalojot. Vienmēr jālieto tas šampūns un kondicionieris.maska, kas ir vienas līnijas. Manas mīļakās ir repair and fullness, substance and strength un color and volume.
repair and fullness- tātad, salabošana un pilnība - ļoti labi ziemas periodā un pēc ziemas perioda, kad mati ir trausmi un zem cepurem noguruši.
substance and strength - saturs un spēks - hihihi - nu šitas labs vasaras periodā un arī matiem, kurus mēdz saspraust - cilvēkiem, kuri bieži taisa astes un mezglus utt.
color and volume - krāsa un apjoms - vienmēr lietoju tad, kad pavisam nesen esmu matus krāsojusi.
Vēl pirms kāda laika atklāju sev šādu matu kopšanas līniju - Andrew Barton - britu friziera veidota.
Te par viņu rakstīts un visi produkti
http://www.tavakosmetika.lv/lat/brands/brand/6
Sāku ar to, ka lietoju viņa frizz tamer šampūnu un kondicionieri, kā arī želeju, kuru nedaudz ar rokām sausos matos iesmērā ta tik pa virsu, kad frizūra jau gatava. Nu ir biki labāk, bet vienalga man mati pūkojas, sevišķi ziemas periodā, kad katru dienu žāvēju ar fēnu. Un jāsaka godīgi - tieši šai frizz tamer līnijai smaržā ir gana nepatīkama - tas viss no rīu kliju eļļas. Bet reizi pāris nedēļās lietoju.
Otrs, ko no šī lietoju, ir
Jā, paceļ matus. uztaisa gaisīgākus un smaržo labi. Citus viņa produktus mēģinājusi vēl neesmu. Viņi ir diezgan dārgi. Galvenā sūdzība te - šampūna un kondicioniera iepakojumi atšķirīgi un kondicionieris viemēr beidzas ātrā. Man parasti aiziet divas šampūna pudeles un trīs kondicionieri - tādā kārtībā. Un tas kaitinoši. Vēl arī lietoju frizz tamer masku vienu reizi nedēļā.
Pagaidām viss, bet vēl sekos. Mans ieteikums - nelieto vienu šampūnu visu laiku - arī tie, kas ir labi un matiem patīk - lieto visu laiku pa riņķi, jo parasti katrā ir kaut kas un mati no katra paņem to, ko tiem vajag. Nākotnē vēl pastāstīšu par nopērkamām un paštaisītām matu maskām, kas īpaši akturāli ziemas periodā, kad matiem trūkst siltuma, saules un brīvības.