Karoč, ir jau mum par kosmētiku, iedomājos, var tak ar par ēdiena gatavošanu...
Es gatavoju ēst diezgan regulāri un, lai gan lielākoties esmu vienīgā, kas sagatavoto ēd, man šķiet, ka gatavoju tīri labi. Īpaši neiespringstu uz receptēm - tikai ieskatos netā, ja ko jaunu gatavoju, bet vienmēr visu daru uz aci. Tikai kad nodarbojos ar konditorijas izstrādājumu gatavošanu, ad gan receptes skatos un sekoju. Reiz kāds teica, ka labi pavāri neseko receptēm - uz aci un garšu redz un piemet un sanāk gardi. Tikai slikti pavāri akli seko receptēm un bieži nesanāk nemaz pēc tām.
Kurš gatavo, ko gatavo, kas garšīgs pēdējā laikā sanācis?
Mana vienkāršā tomātu zupa (no tā, kas mājās ir atrodams, LOL)
Es nolēmu uzvārīt tomātu krēmzupu. Ļoti vienkārši. Ielēju litru ūdeni, pieliku klāt bundžu konservētos tomātus savā sulā. Mājās ledskapī bija viens ju bojāties sācis tomāts. Pieliku. Piliku arī papriku, kas leduskapī ar jau sāka biki bojāties. Uz aci sāli, kaltēto baziliku un ķiploku pulveri - slinkums bija tīrīt. Var arī sīpolu vēl pielikt, bet negribās. Kad savārās un viss mīksts, tad pagaida, ka padzisīs, sablendē, pielej saldo krejumu - ap 200 - 250 ml, samaisa, un biki uzliek uz uguns, līdz izsit burbulīti. Sagriezu baltmaizi kubiņos, ieliku uz plāts cepeškrāsnī, ap 1o minūtēm uz nelielas uguns pastāveja un sanāca klāt grauzdiņi, ko iemest zupā. ņam, ņam. Vēl var arī cietu rīvētu sieru piebērt, ja gribas un garšo tādi.