TelenovelesLV

Объявление

Failu hostings
Raksti/intervijas latviešu valodā, galerijas, video un pārējās sadaļas pieejamas fanu kluba biedriem!!!!
Tulkotie materiāli latviešu valodā ir fanu klubs īpašums!

Информация о пользователе

Привет, Гость! Войдите или зарегистрируйтесь.

Вы здесь » TelenovelesLV » Grāmatas » Grāmatas, kuras iesaku...

Grāmatas, kuras iesaku...

Сообщений 121 страница 140 из 183

121

The Edge of Never
by J.A. Redmerski

http://s3.uploads.ru/5Gx12.jpg

Twenty-year-old Camryn Bennett had always been one to think out-of-the-box, who knew she wanted something more in life than following the same repetitive patterns and growing old with the same repetitive life story. And she thought that her life was going in the right direction until everything fell apart.

Determined not to dwell on the negative and push forward, Camryn is set to move in with her best friend and plans to start a new job. But after an unexpected night at the hottest club in downtown Raleigh, North Carolina, she makes the ultimate decision to leave the only life she’s ever known, far behind.

With a purse, a cell phone and a small bag with a few necessities, Camryn, with absolutely no direction or purpose boards a Greyhound bus alone and sets out to find herself. What she finds is a guy named Andrew Parrish, someone not so very different from her and who harbors his own dark secrets. But Camryn swore never to let down her walls again. And she vowed never to fall in love.

But with Andrew, Camryn finds herself doing a lot of things she never thought she’d do. He shows her what it’s really like to live out-of-the-box and to give in to her deepest, darkest desires. On their sporadic road-trip he becomes the center of her exciting and daring new life, pulling love and lust and emotion out of her in ways she never imagined possible. But will Andrew’s dark secret push them inseparably together, or tear them completely apart?

0

122

Jup, šī man ar vēl jāizlasa. Tagad bik uzsēdos uz vēsturiskajām, bik sagribējās  :blush:

0

123

Vakar pa ilgiem laikiem nolēmu izlasīt grāmatu nepaskatot vai beigas laimīgas. UN, PROTAMS, KA UZRĀVOS UZ TĀDAS, KUR VIENS NO GALVENAJIEM VAROŅIEM NOMIRST  :angry: Še tev. Vispār grāmata bija smaga. Galvenais varonis ir paralizēts principā no pleciem līdz pēdām ar minimālām kustībām plaukstās. Es, protams, līdz pat pēdējām 40 lapām domāju, ka beigas būs labas, bet kad mani sāka mākt šaubas, nolēmu pārbaudīt beigas. Bet protams bija par vēlu jau, biju tik ļoti saugusi ar abiem, ka tāpat asaru jūra plūda uz visām pusēm  :'( Un šodien ir pēc-depresija. It kā jau šķiet, tie tak izdomāti varoņi, bet pasaulē ir tik daudz cilvēku, kam ir šāda nelaime. Grāmatas galvenā tēma bij par to, vai cilvēkam pašam ir tiesības atņemt sev dzīvību, un vai ir vērts dzīvot tikai tāpēc, lai nesāpinātu savus tuviniekus ar savu nāvi. Kas ir ļaunāk, ļaut sev pašam mocīties sāpēs, neskaitāmos slimnīcas apmeklējumos, kad tev pašam nav pilnīgi nekādas kontroles par saviem lēmumiem? Un pat tad, ja esi šai laikā atradis cilvēku, kuru tev bija lemts satikt visu mūžu, ja tas cilvēks ir vienīgais, kura dēļ tu no rīta vispār pamodies, vai ir vērts "dzīvot" viņa dēļ? Mēs romantiķes domājam, jā, protams. BET, vai tas ir godīgi pret to otru cilvēku? Ja zini, ka tev tāpat nav lemts dzīvot vairāk kā 10 gadus maksimums, ja tu nespēj dot tam cilvēkam, ko vēlies, ko zini, ka zemapziņā vēlas tas otrs cilvēks, vai tomēr nav labāk ļaut tam cilvēkam iet? Ziniet, es laikam pirmo reizi sapratu, ka ir gadījumi, kad cienīga pašnāvība (grāmata iepazīstina ar tādu lietu kā Dignitas, lūk raksts par to wiki http://en.wikipedia.org/wiki/Dignitas_( … anisation)), ir pieļaujama, lai cik tas smagi nebūtu.
ĀRKĀRTĪGI SMAGA grāmata, esmu depresīva, ka uzrāvos, BET tai pašā laikā tā liek apsvērt lietas savādāk nekā to dari ikdienā. Palūkoties uz lietām savādāk. Man tagad rakstot asaras draud birt, bet gribēju par šo uzrakstīt. Grāmatu sauc "Me Before You" un tās autore ir Jojo Moyes. Grāmatai ir izcilas atsauksmes, ja spējat saņemties, tad ir vērts izlasīt viekārši priekš sevis, lai spētu varbūt pārvērtēt to, kā skaties uz daudzām lietām šajā pasaulē.

http://cache0.bdcdn.net/assets/images/book/medium/9780/7181/9780718157838.jpg

They had nothing in common until love gave them everything to lose

Louisa Clark is an ordinary girl living an exceedingly ordinary life—steady boyfriend, close family—who has never been farther afield than their tiny village. She takes a badly needed job working for ex–Master of the Universe Will Traynor, who is wheelchair bound after an accident. Will has always lived a huge life—big deals, extreme sports, worldwide travel—and now he’s pretty sure he cannot live the way he is.

Will is acerbic, moody, bossy—but Lou refuses to treat him with kid gloves, and soon his happiness means more to her than she expected. When she learns that Will has shocking plans of his own, she sets out to show him that life is still worth living.

A Love Story for this generation, Me Before You brings to life two people who couldn’t have less in common—a heartbreakingly romantic novel that asks, What do you do when making the person you love happy also means breaking your own heart?

Domāju, ka šī grāmata ir savā ziņā līdzīga Džona Grīna ārkārtīgi slavenajai "The Fault In Our Stars". Es ļoti gribu to izlasīt, vēl jo vairāk tagad, kad ir zināms, ka būs šīs filmas ekranizācija, bet zinu, ka arī šeit viens no varoņiem mirst un arī pati tēma ir padrūma. Nezinu, bet fingers crossed, ka man tomēr izdosies saņemties un izlasīt.

0

124

cravey написал(а):

Domāju, ka šī grāmata ir savā ziņā līdzīga Džona Grīna ārkārtīgi slavenajai "The Fault In Our Stars". Es ļoti gribu to izlasīt, vēl jo vairāk tagad, kad ir zināms, ka būs šīs filmas ekranizācija, bet zinu, ka arī šeit viens no varoņiem mirst un arī pati tēma ir padrūma.

Cik zinu, tad viņu izdos arī latviski. Nu, katrā ziņā, zinu, ka tā tika tulkota, bet tālāk īsti nezinu, kas notiek. Es gan neloloju īpašas domas, ka es to kādreiz varētu izlasīt, nu neesmu es uz tādām smagām tēmām... protams, nekad nesaki nekad, bet nu šaubos...

0

125

Paloma написал(а):

nu neesmu es uz tādām smagām tēmām... protams, nekad nesaki nekad, bet nu šaubos...

Zini, es ar (hence I always check the ending), bet citreiz uznāk. Un, ir labas tās smagās, pēc tam ir depresija, bet dažbrīd ir vērts.

Paloma написал(а):

Nu, katrā ziņā, zinu, ka tā tika tulkota

Zvaigzne izdos?

0

126

:)

http://oi46.tinypic.com/35i93ro.jpg

http://oi47.tinypic.com/dgto2.jpg

0

127

cravey написал(а):

Zvaigzne izdos?

Nu, tulkoja Zvaigznei, jā :) Vispār kaut kad varētu noskaidrot, vai tur kas tālāk notiek... Man sāk veidoties baigais sakaru loks attiecībā uz Zvaigzni - tas ir, mani draugi ieiet tajā lokā. :D

0

128

Btw, es turpmāk esmu White Book lokā :D Ta kā rakstiet jūs ar man savus priekšlikumus, ko gribētu, lai izdot latviski, nodošu ziņu tālāk ;)

0

129

uu, par ko Tu tur strādā? :)

0

130

Paloma написал(а):

uu, par ko Tu tur strādā?

Nosūtīju tev privāto ziņu ;)

0

131

Es savukārt vakar pabeidzu lasīt I Love You to Death. Iesaku arī jums viņu palasīt, ir laba. Ir gan lēns attiecību build-up, gan neparasts story-line. Principā grāmata ir par to, kā tas ir, ja visi, kas tev ir mīļi, mirst un tu jūties atbilīga par viņu nāvi.

0

132

Lisa написал(а):

Es savukārt vakar pabeidzu lasīt I Love You to Death

I Love You to Death by Natalie Ward, ja? Beigas labas? Es tagad kādu laiku negribu ar nelaimīgām beigām grāmatas lasīt :(

BTW, runājot par "The Edge Of Never" - vai tevi ar lasot, līdz pat epilogam neķēra trieka? Es biju šokā. Un kad jau sāku sobbing-ot, tad izlasīju epiloga otro lapu. OMG, tā autore bija nežēlīga :D

0

133

cravey написал(а):

I Love You to Death by Natalie Ward, ja? Beigas labas? Es tagad kādu laiku negribu ar nelaimīgām beigām grāmatas lasīt :(

BTW, runājot par "The Edge Of Never" - vai tevi ar lasot, līdz pat epilogam neķēra trieka? Es biju šokā. Un kad jau sāku sobbing-ot, tad izlasīju epiloga otro lapu. OMG, tā autore bija nežēlīga :D

Jā, tāpati. Beigas laimīgas. ;)

Jā, man arī sākumā likās, ka notika tas sliktākais, bet, godīgi sakot, abās šajās grāmatās mani apmierinātu abi iznākumi, jo kaut arī pati esmu par Happy Ever After, tomēr ,pat ja tie cilvēki nomirtu, tas būtu skaisti, jo viņi piedzīvoja to savu brīnumu, kas ļāva viņiem atkal cerēt uz laimi, uz labāku dzīvi. :)

0

134

Lisa написал(а):

abās šajās grāmatās mani apmierinātu abi iznākumi, jo kaut arī pati esmu par Happy Ever After, tomēr ,pat ja tie cilvēki nomirtu, tas būtu skaisti, jo viņi piedzīvoja to savu brīnumu, kas ļāva viņiem atkal cerēt uz laimi, uz labāku dzīvi.

Jā, BET, man šausmīga nepatīk tā sajūta, kas ir tiklīdz izlasa nelaimīgas beigas. Kaut arī nākamajā dienā ir vnk depresija, kaut arī saproti, ka no vienas puses jau it kā labas beigas. Bet uz to brīdi riktīgi gribas ar pieri sienā skriet  :'( Es citreiz domāju par šo - kā ir labāk, mīlēt īsi, bet tā pa īstam, tad zaudēt otru un piedzīvot tās mežonīgās sāpes, jeb nepiedzīvot tādu mīlestību nemaz?! The question of a lifetime, one might say :)

0

135

cravey написал(а):

Es citreiz domāju par šo - kā ir labāk, mīlēt īsi, bet tā pa īstam, tad zaudēt otru un piedzīvot tās mežonīgās sāpes, jeb nepiedzīvot tādu mīlestību nemaz?! The question of a lifetime, one might say

Well, es personīgi noteikti esmu par pirmo variantu, jo , manuprāt, labāk nedzīvot nemaz, nekā droši, pasargājot sevi no jebkādām jūtām - gan labām, gan sliktām. Un pa lielam par to nav jēgas prātot, jo nu vai nu mīli, vai nē. Es neticu, ka mums ir īpaši liela izvēle. Mēs varam tikai izvēlēties to pēc iespejas ignorēt. . .
P.S. Beidzot lasu bloodlines - mīlu Sydny Sage (heart)

0

136

Lisa написал(а):

Un pa lielam par to nav jēgas prātot, jo nu vai nu mīli, vai nē. Es neticu, ka mums ir īpaši liela izvēle. Mēs varam tikai izvēlēties to pēc iespejas ignorēt. . .

Jap. Piekrītu :)

Man otrs tāds jautājums bija par to, kā ir labāk, zināt iepriekš, ka kāds tuvinieks mirs aka nāvējoša slimība, vai, ka tas cilvēks aiziet pēkšņi. "Slammed" uz šo viennozīmīgi man sniedza atbildi :)

0

137

ak, nu i grāmatas jūs lasāt... Zin, man ir tā, ka es jau bimbāju, ja kādam kādā fikā, ko lasu, ir vēzis... Un tad reizēm gribas kliegt, kad apraksta vēzi tā, ka īstenība nav, jo dzīvē viss ir daudz sliktāk, nepatīkamāk, briesmīgāk...

Bet par to slimību vai pēkšņo aizeišanu. Man liekas, ka aizgājējam laikam vieglāk, kad pēkšņi, savukārt viņa tuviniekiem vieglāk, kad slimība. Es ar mammu tik daudzas lietas izrunāju pēdējos mēnešos... Es pat iedomāties nevaru, kā būtu, ja es nebūtu varējusi atvadīties, saņemt norādījumus par bērēm, par tālako dzīvi utt... No otras puses pašās beigās cilvēks kļūst ļoti egoistisks, redz lietas savādāk, dod neloģiskus norādījumus. Un pēc viņa nāves, kādu laiku atceries viņu tikai slimu - grūti atgūt tās atmiņas, kad viņs bija vesels, grūti saprast, ka daži teksti un norādījumi beigās nav jāņem vērā. Beigās mamma nomira miegā ar tādu mierpilnu sejas izteiksmi un viņa vienmēr bija teikusi, ka grib nomirt miegā. Man gan valentīndiena tagad vienmēr būs ar tādām asociācijām, bet laiks iet un paliek vieglāk - atceries jau, bet atgūsti tās labās atmiņas ar laiku, redzi jaukos sapņos, nav tā, ka baigi gruzies viņas dzimšanas diena un nāves dienā, bet tāpat piedomā.

Ja runā par mīlestību - es nez. Es pati tā pa īstam nekad neesmu iemīlējusies. Vismaz ne ta, kā grāmatās, filmās. Ir bijusi pirmā mīlestība, aizrušanās utt. Bet es skatos uz savu vecāku piemēra. Zinu, ka abi viens otram bija mūža mīlestība, lai gan sencis par mammu bija 20 gadus vecāks. Sencis matus uzreiz uz nullīti, kad mammai ķīmijterapija sākās. Uz beigām es uz darbu staigāju un sencis mammu pieksatīja, blakus uz saliekamā dīvana gulēja. Mamma neļava vinam sevi mazgāt - es mazgāju. Mammai bija kauns, ka viņa tik kauli un āda uz beigam - tiešam burtiski ģindenis... Sencis gan drīz atrada draudzeni, bet joprojām, kā iedzer, man saka, ka lai kur arī mamma būtu, viņš vienalga viņu atradīšot. Ar visām problēmām, ar visu to, ka viņi nebija ideāli un daudz muļķības sadarīj, viņi kopā vairāk kā 25 gadus nodzīvoja. Es domāju, ka satikt un mīlēt vienalga ir to vērts. Kad viņš pēc mammas nāves tik raudāja un vaidēja, es biju tā stiprā, es viņam teicu, ka lai apklust - viņam bija tik ilgi gadi kopā ar viņu. Citi cilvēki, daudzi cilvēki savas dzīves laikā tā arī nesatiek to īsto un vienīgo. Viņš satika un viņam bija tik daudz laika ar viņu - viņam nav tiesības želoties.

Vēl dzērumā sencis man netīšam atklāja, ka mamma bijusi stāvoklī, kad biju maziņa, bet uztaisījusi abortu. Viņa pat beigās, kad man daudzas lietas atklaja, to nepastāstīja. Zināja, ka šī ir viena lieta, ko nekad viņai nepiedotu. Tā ka redz ir tomēr arī pašās beigās bailes, ka kaut ko nepiedos. Ir ta, ka es viņu mīlu, saprotu utt. Bet šī viena lieta - to tiesam viņai nekad nepiedošu. Es vienmēr gribēju brali vai māsu, viens no tiem bērniem, kas kauca, kas bērnība draudzeņu mazos brāļus un māsa ucināja. utt. Esmu pārliecināta, ka būtu izaugusi citādāks cilvēks, ja man būtu jaunāks bralis vai māsa un šķiet mamma ar to saprata un smagi to noželoja...

Labi, sorrī par visu so garo. Es jau, protams, rakstot apraudājos.

0

138

cravey написал(а):

Man otrs tāds jautājums bija par to, kā ir labāk, zināt iepriekš, ka kāds tuvinieks mirs aka nāvējoša slimība, vai, ka tas cilvēks aiziet pēkšņi. "Slammed" uz šo viennozīmīgi man sniedza atbildi

Slammed vienkārši daudz labu domu :D

albalonga написал(а):

Alby, tev nav jāatvainojas. Mums katram ir sava dzīves pieredze - gan labā, gan sliktā. Un ar gramatām ir ta kā ir - dažas liekas muļķīgas, zinot ka ir īstenībā, citas - ir pārāk tuvu mūsu dzīvem un tadēļ sāp.
Katrā ziņā turies, un centies domāt tikai par to labo. . .;)

0

139

albalonga написал(а):

Man liekas, ka aizgājējam laikam vieglāk, kad pēkšņi, savukārt viņa tuviniekiem vieglāk, kad slimība.

Jā, no vienas puses. Bet no otras, kā rakstīji, vēl ir iespēja tomēr kko izdarīt. Grūti ļoti, kamēr neesi reāli bijis tādā situācijā, bet tās manas domas tā no malas vairāk skatoties.

Man redz ar ar vēzi bija sakars, man opaps no vēža nomira. Lai gan tad man bija 9 gadi, maza un no tā visa vairāk vai mazāk prom, bet atceros kā oma mocījās, kā sēdēja blakus, aprūpēja. Nu man gan opaps ļoti ātri salīdzinoši aizgāja. Vēl augustā bija sveiks un vesels, nosvinēja 80, bet jau novemra vidū nomira :(

albalonga написал(а):

Ja runā par mīlestību - es nez. Es pati tā pa īstam nekad neesmu iemīlējusies. Vismaz ne ta, kā grāmatās, filmās. Ir bijusi pirmā mīlestība, aizrušanās utt.

Man tieši tas pats. Tikai aizraušanās.

albalonga написал(а):

Nekas, tapē jau mēs te visi draugi, reizēm labi, ka var šitā izrakstīt to, kas kādu laiku atkal pakrājies :) Mēs te visi savējie :)

P.S. - es te beidzot savedu kopā savu Goodreads lapu un uztaisīju arī savu grāmatu top 12. OMG, cik to bija grūti izdarīt :D Bet nu, kam interesē, lūk - http://www.goodreads.com/KristaZ Moš vēl kāds bez manis un Palo ir iekš Goodreads un grib būt draugos?  :flirt:

0

140

albalonga написал(а):

Gribēju uzlikt apskāviena smaidiņu, bet neatradās tāpēc vienkārši... hug.. :)

cravey написал(а):

Nu man gan opaps ļoti ātri salīdzinoši aizgāja. Vēl augustā bija sveiks un vesels, nosvinēja 80, bet jau novemra vidū nomira

Man vecmammai bija tas pats, atklāja vasaras sākumā un novembra sākumā bija jau bēres. Bet vecmammas ārsts teica, ka vecumdienās pēc 60 tas viss notiekot ātrāk, jo organisms ir vājāks...
Bet tas bija grūts posms. Lai gan es jau biju liela un sapratu, kas notiek.
Kad krustmāte nomira man bija 8 gadi un atceros, ka tā gan bija liela trauma, lai gan krustmātei ar bija vēzis un bija zināms, ka tas notiks. Taču es arī savā ziņā šai traumai esmu ļoti pateicīga, jo vismaz krustmāti atceros, lai arī slimu, bet atceros.. citādi nemaz neatcerētos kā viņa izskatījās un kāda bija.

cravey написал(а):

Tikai aizraušanās.

Man arī tas pats.. ir gan dzīvē trāpījusies pamatīga aizraušanās, kad pat pāris dzejoļi uzrakstījās... bet tomēr tikai aizraušanās..  :love:

0

Вы здесь » TelenovelesLV » Grāmatas » Grāmatas, kuras iesaku...