Pilns vārds: Horhe Aravena Masiass
Dzimšanas laiks: 1. oktobris 1969. gads
Dzimšanas vieta: Lima, Peru
Horhe Aravena kopš bērnības sapņoja kļūt par aktieri un gandrīz visu laiku pavadīja pie televizora. Kad pieauga, Horhe devās uz Venecuēlu, kur ar reklāmas sludinājuma palīdzību nonāca aktieru kursos. Drīz viņš tika pie savas pirmās lomas - telenovelē La Loba Herida (Ievainotā vilcene), pēc tam sekoja loma novelē Divina Obsesion (Brīnišķīgā apsēstība) un Manolo loma novelē Dulce Enemiga (Saldā ienaidniece). Aktieris visu savu radošo mūžu dalījis starp dzimtp Peru un jauniegūto dzimteni Venecuēlu - viņam ir abu valstu pilsonības. Tomēr par slavenu aktieri padarīja galvenā mīlnieka loma Peru un Venecuēlas kopražojuma telenovelē Girasoles para Lucia (Saulespuķes Lūsijai), kuru varēja vērot Zone Romantica kanālā. Šajā telenovelē Horhe nokļuva netīšām. Horhe stāsta: "Es biju pludmalē un sauļojos, kad mans aģents piezvanīja un teica, ka tepat - Venecuēlā - producents Luiss Ljosa rīt organizē kastingu telenovelei, kura tiks filmēta Peru. Es devos uz kastingu, parunāju ar producentu apmēram piecas minūtes. Nākošajā dienā Ljosa man piezvanīja un teica, ka 24 stundu laikā man jāierodas Limā filmēšanas laukumā". Horhes partnere šjā telenovelē bija lieliskā peruāniete Hianella neira (Gyanella Neyra).
Lai gan lieliskās figūras dēļ, prese Horhi iesaukusi par latino Tarzānu (El Tarzan Latino), Horhe grib būt labs aktieris, nevis vienkārši varonis - mīlnieks. "Nepiekrītu apgalvojumam, ka vienā telenovelē ir jābūt tikai vienam lieliskajam vīrietim (el galan). Kā rāda daudzu labu filmu pieredze, vairāki šādi personāži netraucē viens otram. Un tomēr galvenajam varonim ir jābūt tikai vienam un to jāspēlē labam aktierim. Tāpēc es vēlos būt labs dramatiskais aktieris. Man paveicies, ka varēju nospēlēt daudzus dažādus tēlus" - stāsta aktieris. Un tomēr uz "tumšā raktura" atveidošanu telenovelē La revancha (Revanšs) tikai tad, kad ieraudzīja sevi ar ūsiņām provju ierakstos. (Revanšu šobrīd rāda Zone Romantica).
Vairākas Horhes telenoveles iemantojušas lielu popularitāti visā pasaulē. "Pēdējā laikā runāju japāņu valodu. Tā ir neatkārtojama pieredze" - jokoja Horhe, kad bija redzējis savu telenoveli dublētu japāņu valodā.
Lielus panākumus guva Univision telenovele "Marijas klāras mīlestības noslēpums" (Secreto de Amor), kuru pirms kāda laika rādīja TV3. Šajā telenovelē viņa partnere bija daiļā venecuēliete Skārleta Ortisa.
Sekoja vairākas citas telenoveles, kurās viņš atveidoja gan pozitīvus, gan negatīvus tēlus. bet viņa jaunākā telenovele ir Tu esi mana dzīve" (Mi Vida Eres Tu), kura no 28. februāra būs redzama arī Latvijā. te Horhe atkal ir apvienojies ar Skārletu Ortisu. Aktrise joki, ka ar Horhi strādāt kopā ir lieliski, kad viņš ir paēdis, bet ja viņš ir badā - strādāt ir neiespējami!!!!
Vēl par Horhi jāpiebilst, ka viņš ir laimīgi precējies ar Jennu Martinesu (kāzas notika 1995. gada 25. februārī). Viņiem ir trīs bērn: Horhe Luiss, Klaudija Valentīna un Luisa Fernanda. Ģimene pašlaik dzīvo Maiami. "Es pateicos Dievam, ka man ir bērni, jo viņi palīdz mums augt un attīstīties. Reizēm pēc astoņu stundu darba dienas es esmu tuvu tam, lai kliegtu, lai tikai varētu atgriezties mājās, atvērt rokas apskāvienam un skatīties, kā viņi skrien pie manis un metās man ap kaklu...." (Tas bija ļoti sweet - tulkotājas komentārs!! )