aNgeL написал(а):Nu vispār jau šai telenovelei nav nekāda sakara ar Meksiku. Ražotājs ir ASV.
Bet runājot Meksiku - tās telenoveles, kuras cenšas veidot ar reālākiem varoņiem, oriģinālākiem sižetiem automātiski negūst īpaši labus reitingus. Bet tradicionālās, kā Marimaras rīmeiks utt. uzreiz iegūst labus skaitļus. Tas tikai parāda to, ka paši Meksikas skatītāji vēlas vecmodīgi klasisko. Tomēr veidotājam rodas dilemma - sekot gadsimtam vai skatītāju vēlmēm.
es pat neiedziņinājos, kurš ir noveles radītājs, tikai pēc treilera izskatījās, ka noveles mērķauditorija ir nabadzīgas, vecas meksikānietes, LOL. Es protams neko nesaku, kat ASV dienvidu štatos meksikāņu ir vairāk, kā vietējo. Un tie ir nabadzīgi un mazizglītoti meksikāņi ar nostaļģiju pēc dzimtās zemes utt. Es jau saprotu, ka reitingi utt., bet tomēr kopumā visā pasaulē (es vairāk runāju par Eiropu, kura diezgan daudz patērē telenoveles) Telemundo noveles un kvalitatīvas, biezi vēsturiskas Televisa noveles patērē daudz vairāk, kā šadās. Un var jau būt, ka treileris bijs naivi sūdīgs un solītā atriebība būs sulīga, bet nu tiesām ir sajūta, ka scenāisti ignore to, ka eksistē piemēram internets. Es jau nez, moš tiesam mazos Meksikas ciematos un - pimēram, Teksas meksikāņu rajonos par tādu neviens neko nav dzirdejis, bet nu tomēr...
aNgeL написал(а):Es tam īsti nepiekristu. No vienas puses Telemundo ir reālākas noveles, bet no otras tajās var atrast tādus murgus un sirreālismu, ka 5 no 10 noteikti izmežģīs skatītāja smadzeni, vēl viena trešdaļa no tā ir tradicionālā telenovele, un tad tiešām ir dažas, kas ļoti kvalitatīvas.
jā, bet tas ir vairak tāds modernais sižeta savērpšanas stils, kas tomēr tuvojas prime time ziepju operu/drāmu ASV lielajos kanalos līmenim. Tur vismaz neizliekas, ka internets neeksistē
un arī īpaši netaisa tā, ka aktieri spēlē divreiz jaunākus varoņus utt. Ja ir vardarbība, tad tā ir reālaka, nevis dievticīgas ciema babas savā greizsirdībā apmēta ar akmeņiem skaitako ciema sievieti un šerifa pilsēta nav. Es nez. Es zina, ka Telemundo mēs būt tādi sišeta murgi, ka tik turies, bet jau atkal - tie nav tik vienveidīgi un vecās noveles atkal un atkal redzēti, es pat teiktu prasti sižeta virzīšanas paņēmieni. Labāk lai man rāda tādas nereālas lietas, kā plastiskās operācijas ar seju maiņām utt., nevis kārtējo ciema skaituli, dievticīgo kluso cietēju, kura iemīkas garīdzniekā, kurs nav garīdznieks un raud turpat vai 90% no treilera. Dievz žēlīgais, es tiesām ceru, ka novelē galvenā vieta atriebībai un varone savā atriebībā ir stipra, jo Lorei tā treilera raudule reāli nepiestāv. Labāk tilerī vareja parādīt vairak atriebeju Lori - uzreiz būtu daudz lielaka interese par noveli...
Es protams atvainojos par visu lielo kritiku. Es pati novele agrak reliģiski skatījos, ko jūs visi zināt. Bet tagad, kad skatos seriālus - man tiesam sis treileris sižetiski likās tīrais murgs.