Pilns vārds: Shannen Maria Doherty
Dzimšanas dati: 12.04.1971
Dzimšanas vieta: Memfisa, Tennesija, ASV
Ģimene: Tēvs Toms Dohertijs ir bankas darbinieks,
Māte-Rosa Dohertija-skaistumkopšanas salona īpašniece,
brālis Šons(dz. 1967.g).
Mīļākais tv seriāls: „Soprāno ģimene”
Mīļākā aktrise: Džodija Fostere, Ketrīna Hepberna, Merila Strīpa, Vūpija Goldberga.
Miļākais aktieris: Maikls Ledons
Mīļākais mūzikas izpildītājs: Pink Floyd, U2, Sade, Whitney Houston, Frank Sinatra
Tetovējumi: 1(krusts, zem kura ir Roba Veisa vārds)
Ģimenes stāvoklis: 2 reizes šķīrusies
Iesauka: Šendo
Ģarums: 168 cm
Svars: 43 kg
Izskata korekcijas: palielināja krūtis, ielika sev jaunus zobus(?).
Mīļākās krāsas: zaļa un zila
Mīļākāis mūzikas izpildītājs: U2, Pink Floyd, Vitnija Hjūstone, Frenks Sinatra.
Hobiji: Jāšana, videospēles, ģitārsspēle, suņi.
Dzīvesvieta: rančo Venturas apgabalā, Šenonai ir arī māja Malibū.
Dievina kosmētiskas procedūras, greznu apakšveļu un apavus ar „nagliņām”(300 pāri).
Mīļākais teiciens: „Skandālistes reputācija palīdz man saglabāt formu un noturēties zirgā.”
Šenonai ir alerģija pret vilnu.
Tekoši runā spāniski un franciski.
Vēlas 4 bērnus.
Par Džulianu Makmahonu teica: „Viņam ir pati labākā sirds pasaulē un esmu laimīga, ka viņš parādījās manā dzīvē.”
Pirms pāris gadiem sakāvas ar Parisu Hiltoni bārā Delux.
Bieži aprunāta un nosodīta par nevīžīgu meikapu.
1997. g. izgāja terāpijas kursu dusmu savāldīšanā.
Bērnībā Šenenu turēja stingrībā. Multfilmu vietā deva lasīt avīzes. Pati Šenena uzskata, ka tadēļ viņai bija daudz reālāks priekštats par apkārtējo pasauli, nekā viņas vienaudžiem.
Kad Šenenai bija 7 gadi, ģimene pārcēlās uz Losandželosu, kur viņa sāka filmēties reklāmās un un filmās.
1990. gadā dabūja Brendas Volšas lomu Ārona Spellinga seriālā „Beverlihilsa 90210”, kurā filmējās līdz 1994. gadam, bet tad ar blīkšķi to pameta. Viņa sastrīdējās ar Āronu, viņa meitu Toriju (ar kuru tolaik draudzējās) un tikpat kā ar visu filmēšanas grupu.
Runā, ka bez kolēģu nervu bendēšanas un nemieru celšanas viņa arī atļāvusies uz darbu atnākt iedzērusi. Toreiz viņa vēltīja visai Spellinga ģimenei dzēlīgus komentārus un solījās nekad vairs nestrādāt kopā ar Spellingu.
Bet 1998. g. Ārons nolēma dot Šenenai vēl vienu iepēju un iedalīja viņas galveno lomu seriālā „Amulets”.
2001. g. viņa aizgāja no seriāla. Kā iemesls tika minēts nogurums un vēlme tālāk pilnveidoties. Taču runā, ka patiesais iemesls bija nespēja sastrādāties ar Alisu Milano. Tas izklausās pēc patiesības, jo agrāk Šenena, Hollija un Alisa turēja savus zirgus vienā rančo, bet tagad Šenenai ir pašai savi staļļi.
Jautāta par attiecībām ar „māsiņām” Šenena atbild:” Man pietrūkst vienīgi Hollijas. Viņa ir viena no manām labākajām draudzenēm un es viņu ļoti mīlu. Mums nekad nebija domstarpību.”
Отредактировано Ragana (31.05.2008 21:31)