Oh, man, jūs tik daudz sarakstījāt, ka pat nezinu, no kura gala ķerties klāt, bet centīšos atbildēt uz visu kaut kādā izlases kārtībā - ja kaut ko svarīgu izlaižu, droši sakiet
Ne jau vienmēr mīlestība ir tā, kas nāk pirmā. Bet, tad, kad iekāre pāraug mīlestībā, tad taču ir tik labi.
Tas, kā albalonga rakstīja - kas vainas iekārei? Tā nav pievienotā vērtība, tā ir racionāls paredzams neatliekams turpinājums divu cilvēku kopā būšanai, jo ļoti reti kad cilvēki ir kopā cieņas dēļ.
Ja iekāre pāraug mīlestībā, tas ir ļoti labi un apsveicami, tomēr tad mīlestība ir attiecību pamatā, nevis iekāre.
Un, piedod, bet, ja cilvēkiem nav cieņas vienam pret otru ("viņi nav kopā cieņas dēļ"), tad vispār nekas nesanāks
MiglasLakats, ja jau reiz Dievs ir tik visu varens un cilvēkiem dara tikai labu, man ir tikai viens jautājums, kuram man atbildi vēl nav devis neviens:
Kādēļ Dievs ļauj nomirt maziem bērniņiem, tādiem, kas uz zemes pavadījuši tikai pāris stundu? Kas ir viņu grēks, ka viņiem jāmirst? Vai tad Dievs viņus neaizsargā un ja tā, tad kāpēc? Bet noziedziniekiem ļauj dzīvot? Tas ir vienīgais jautājums, kas man nav skaidrs - pēc kāda principa viņš izvēlas kas dzīvos un kas mirs?
Mani ceļi nav Dieva ceļi, un es tev nevaru izskaidrot katru Viņa rīcību, tomēr Viņam ir plāns katram cilvēkam, kas uz zemes. Es nezinu, kādēļ Dievs ļauj nomirt maziem bērniņiem - varbūt viņiem labāk ir nokļūt uzreiz pie Viņa. Tomēr Tēvs mīl visus, arī noziedziniekus, un viņus aicina viņu dzīves laikā, gaidot un cerot, ka tie Viņam pievērsīsies un pieņems Viņa grēku piedošanu. Tomēr, es neesmu Dievs, nevaru tev paskaidrot Viņa domugājienu.
Un vēlviena pavisam abdurda lieta -
"Church doctrine says this: homosexuality is a disorder against natural law, and cannot be condoned."
"So God loves me but not the way I am? The way he made me? Don't you realize that it doesn't make any sense?"
Palūkojies augšup, kur es paskaidroju "romiešus"
Cik ērti, vai ne? Kāpēc ta pēkšņi izdomāja aizliegt to, ko sākumā bij pats ar savu rīcību atļāvis?
Acīm redzot, cilvēkiem no tādas dzīvošanas bija vairāk ļaunuma, nekā labuma, tādēļ Dievs noslēdza ar viņiem līgumu, pasakot, ko drīkst un ko nedrīkst.
Pēc bībeles vīrietim ir jāvalda, ja? Jauki. Bet ja viņs valda nekorekti, ja viņš izmanto situāciju, uzurpē varu, pakļauj. Tad ko - kristīgai sievietei ir japakļaujas un japieņem viss?
Kristīga sieva pakļaujas un lūdz Dievam par savu vīru, jo vīrs būs tas, kurš par viņu atbildēs Dieva priekšā. Un, tīri cilvēcīgi, ja sieviete nav bijusi gana gudra un ir savu dzīvi saistījusi ar agresīvu uzurpatoru - neviens viņu nespieda iet ar to vīrišķi laulībā, tie laiki ir beigušies
Par Mīlestības citātu, kuru tu tik smalki iztirzāji
Lēnprātība - tas nozīmē neiekaist dusmās, visam pieiet ar pacietību, neizdarot pārsteidzīgus, dusmu vadītus lēmumus;
Laipna. Pieklājība ir cilvēku normas, turpretī laipnība ir patīkama, pozitīva un cieņpilna attieksme pret otru cilvēku;
Nelielās. Tātad neizrādās ar mērķi parādīt citiem a la "redz, kas man i, kā jums nav". Runa ir par pašmērķi. Tev nav jāslēpj sava mīlestība, bet to nevajadzētu izrādīt ar pašmērķi lielīties.
Vai es iepriekš neskaidri izteicos? Sekss, bērnu radīšana pats par sevi nav piedauzīgi, ja tas notiek privātā veidā, tā teikt, aiz aizslēgtām durvīm. Izvirtība ir piedauzīga (evidentially). Skatīt arī iepriekš izteiktos argumentus.
Nemeklē savu labumu. Tātad necenšas par katru cenu atrast, kā tikai kaut ko iegūt. Drīzāk meklē, kā palīdzēt otram cilvēkam. To nevajag arī aizvest līdz tādam absurdam kā izvairīšanās no sava labuma par katru cenu
Neskaistās. Nevis norij dusmas, bet nedusmojas principā. Tas sabalsojas ar lēnprātību un piedošanu
Nepiemin ļaunu. Tas nozīmē neturēt sirdī pārestības kā lielus āķus, kurus katru mīļu brīdi izvilkt un iebāzt otram acīs a la "atceries, kā tu man toreiz?". Cita lieta ir izrunāt problēmas, lai otrs saprastu, ko izdarījis nepareizi. Bet tad, kad tas ir izrunāts, then it's over and done with.
Netaisnība šajā gadījumā ir tādā pasaulīgā līmenī - tā nepriecājas, ja kādam otrs pastrādājis netaisnību. Par draudīgā cilvēka nāvi nevaru atbildēt - tāda situācija nav piedzīvota. Tomēr, tu ļoti stūrē uz diskusiju par nāvi, kas varētu būt laba tēma kādai citai reizei
Patiesība varētu būt vēl kādas diskusijas tēma, bet šajā gadījumā, piemēram, angļu valodas tulkojumā ir lietots vārds "righteusness", respektīvi, "taisnīgums" Mīlestība priecājas par taisnību, taisnīgumu.
Apšaut tos, kas neatbilst tavam standartam? Tas kaut kā izklausās pēc totalitārisma. Vai islāma, for that matter
Mīlestība panes lielību, uzpūtību, piedauzību utt., nevis nodarbojas ar to . Respektīvi, tā neskaistaas un nedusmojas uz lielīgiem, uzpūtīgiem, piedauzīgiem un tā tālāk cilvēkiem. Viss ir perfektā saskaņā, tikai vajag padomāt rūpīgāk, ko tiesām nozīmē šie vārdi.
Mīlestība nekad nebeidzas. Laulājoties baznīcā netiek savienota mīlestība - tiek savienota cilvēku miesa, tādēļ arī saka "līdz nāve mūs šķirs". Redzi, Debesu valstībā pie Tēva laulības saitēm nebūs liela nozīme, jo tur visi atradīsies Viņa bezgalīgajā mīlestībā, tādēļ varu teikt droši, ka mīlestība nekad nebeidzas.
Ja tu nezini, vai spēsi mūžīgi mīlēt, neprecies - atkal, neviens nespiež
Paldies, MiglasLakat - man ir ļoti patīkami ar tevi runāt. Vispār ļoti daudzas lietas gribētu ar tevi izrunāt, lai tikai zinātu, kā tu uz to skaties un no krietieša viedokļa redzi. Piemēram nāvi.
Es labprāt iesaistīšos dažādās diskusijās ar tevi. Šādi to darīt ir ļoti ērti, jo varu pašķirstīt Bībeli un padomāt, pirms atbildu, lai nesarunātu muļķības Un veiksmi Nano!
Okā, atklāti - es pat nelasīju otro pusi no diskusijas, jo tapat palikšu pie sava viedokļa! People, just leave it!!! Cik cilvēku, tik viedokļu, katrs ir laipni lūgts izteikt savējo, citi to izlasīs, paklausīsies, bet vienalga paliks pie sava Šādas diskusijas tik gandē attiecības - nepaīk tev geji, nu tad neskaties, patīk - fano, tieši tāpēc ir atsevišķa sadaļa. Ok, mēs dažreiz aizraujamies citās, tak visas īstās tēmas mēs runājam tikai šeit.
Neviens nespiež - ja nevēlies iesaistīties, neiesaisties. Diskusijas ir domātas tiem, kam patīk diskutēt - tādiem kā es ar albalongu. Mans mērķis nav kādam ieborēt savu pārliecību, tikai panākt kādu izpratni, tāpat kā es vienmēr cenšos izprast otra viedokli, lai kāds tas būtu