aNgeL написал(а):Ar kādu no šādiem cilvēkiem labprāt parunātu.. vismaz gribētu vārds vārdā dzirdēt to, kā tas bija, lai saprastu, vai es tam noticētu neatrodot citu izskaidrojumu.
Mjā, nu šeit diemžēl palīdzēt nevarēšu, dzīvē nevienu nepazīstu un tas nav kaut kas, kas notiek katru dienu un teju ar katru.
MiglasLakats написал(а):Bet, kopš esmu pieņēmis Jēzu kā savu glābēju... zini ko? Es esmu laimīgs Un es nezinu nevienu, kurš būtu nožēlojis, ka kļuvis kristietis - nevienu pašu.
+100. Cik vien es sevi atceros, es esmu bijusi neapmierināta ar sevi, un es tāda biju arī sava kristīgā ceļa sākumā. Tikai pēdējā laikā esmu mainījusies un pa īstam pieņēmusi Dievu, iemīlējusi 'Viņu. Un zini - es sev patīku. Es jūtos mierā ar sevi. Es nenoliedzu, ka man vēl ir daudz trūkumu, bet es jūtos lieliski kā kristiete un zinu, ka Tēvs man vienmēr būs blakus. Ir lieliski dzīvot ar šādu sajūtu.
aNgeL написал(а):Paveries apkārt - visapkārt ir daba! Piem. kā jums zem zemes kkur lejā esot elle, bet es tur redzu zemes kodolu vidū no dzelzs un kas tur vēl bija, un visādas litosfēras plātnes, kas veido vulkānus, zemestrīces utt.. nu ok.. tā elle laikam esot bišķi citā dimensijā? bet vienalga.. es nekur neredzu to.
Kad es paveros apkārt, es redzu neizmērojamo skaistumu, ko Dievs ir radījis. Kad es paveros apkārt, man gribas skaļi slavēt Viņu par visu to brīniškīgo, ko es redzu un kas ir Viņa roku darbs.
Nu, es pieņemu, ka paskatoties augšā uz debesīm, tu arī neredzi paradīzi un Dievu, kas sēž uz mākoņa malas.
Kad es domāju par dabu, es tikai vēl vairāk noticu Dievam, jo es nevaru iedomāties citus izskaidrojumus tam visam, sākot jau no neaptveramā Visuma un beidzot ar cilvēka uzbūvi.
aNgeL написал(а):Runājot par diskrimināciju.. tad jā - atcerējos vēl vienu lietu, ar kuru nu nekādi es nespētu būt vienisprātis ar Dieva likumiem - tas par ko te iepriekš jau bija rakstīts - ka vīram jāvalda par sievu un tml - nu nemūžam nepiekritīšu tam, ka vīrietim tiek piešķirta lielāka loma.. galvenā loma! Jā, vīrietis ir fiziski spēcīgāks, bet garīgi - bieži vien tā ir sieviete - viņa ir garīgi stiprāka. Un kas ir svarīgāks ? Garīgais spēks. Vienalga - vīrietis vai sieviete, bet katra dzīvība un katra dvēsele (pieņemot, ka tāda ir), taču ir līdzvērtīga, tikpat svarīga. tad kāpēc jātaisa kaut kādi dalījumi?
Šis jautājums nav tik vienkārš. Bībele nebūt nemāca kungs-verdzene attiecības, tā tikai sadala lomas, kas vīrietim un sievietei atšķiras. Es zinu par tavu neatkarīgumu, feminisma iezīmēm domās utt., esmu dzirdējusi, bet tomēr sievietei ir sava vieta. Viņai nav jābūt līdzvērtīgai vīrietim visā. Sieviete ir vīrieša palīgs, viņas aicinājums no dabas ir - mīlēt.
Un lūk, kas vēl ir teikts Bībelē:
Ef 5, 21-33 написал(а):21 Un esiet paklausīgi cits citam Kristus bijībā.
22 Sievas, esiet paklausīgas saviem vīriem kā Tam Kungam.
23 Jo vīrs ir sievas galva, tāpat kā Kristus ir draudzes galva, būdams Savas miesas Pestītājs.
24 Bet, kā draudze ir paklausīga Kristum, tāpat arī sievas saviem vīriem visās lietās.
25 Vīri, mīliet savas sievas, tāpat kā Kristus ir mīlējis Savu draudzi, pats nododamies viņas labā,
26 lai to darītu svētu, šķīstot ar mazgāšanu ūdenī caur vārdu,
27 Sev Savu draudzi sagatavodams cienīgu, bez traipa, bez krunkas vai cita tamlīdzīga trūkuma, lai tā būtu svēta un bez vainas.
28 Tā arī vīriem pienākas savas sievas mīlēt kā savu miesu. Kas mīl savu sievu, tas mīl sevi pašu.
29 Jo neviens nekad vēl nav ienīdis pats savu miesu, bet katrs to kopj un glabā, tāpat kā Kristus draudzi,
30 jo mēs esam Viņa miesas locekļi.
31 "Tādēļ cilvēks atstās tēvu un māti un pieķersies savai sievai un abi kļūs par vienu miesu."
32 Šis noslēpums ir liels: es to attiecinu uz Kristu un draudzi.
33 Bet arī katram no jums būs savu sievu mīlēt kā sevi pašu, bet sieva lai jūt bijību pret savu vīru.
tas tā, īsam ieskatam pašķirstīju "Sievietes aicinājumu". Gribu kārtīgi vēlreiz izlasīt, tad varbūt varētu vēl sīkāk izskaidrot. Bet tās nav apspiedošas, pazemojošas attiecības. Tās ir mīlestības pilnas attiecības. Sieviete ir vīra palīgs, viņa atbalsts, mājas pavards. Sieviete ir daļa no vīrieša (atceries, ka Ieva tika veidota no Ādama ribas?)