Vīrieši domā ar lejasgalu, bet sievietes ar smadzenēm... joprojām
Par Bībeli un homosexuālismu
Сообщений 101 страница 120 из 182
Поделиться10216.11.2009 22:23
Šodien izlasīju un apskatījos arī visu moku rīku pielietojumu, kuru izmantoja viduslaikos tīcības cilvēki.
varbūt tad sauksim arī mūsdienu cilvēkus par analfabētiem, jo tādi bija viņu senču senči?
Поделиться10316.11.2009 22:24
Un tas viss iet kā bagāža katram ticīgam cilvēkam, gribot vai negribot.
nu pag, kāpēc tad tā? Vienīgais grēks, kas ir iedzimts, nāk no Ievas un Ādama, un kristība no tā atbrīvo. Par tiem grēkiem atbildēs tie, kas tos ir pastrādājuši.
meitenes mīļās, varbūt lieciet vēsturi mierā un skatieties uz mūsdienām?
Поделиться10416.11.2009 22:24
Baznīcas vēsturē ir bijis daudz kļūdu un Jānis Pāvils II ir atvainojies pasaulei par daudzām kļūdām, ko baznīca ir pieļāvusi.
Un kā vienmēr viņiem viss ir jāpiedod...
augstie priesteri paziņoja, ka Jēzus Kristus zaimo Dievu, apgalvojot, ka ir Dieva Dēls un lika viņu piesist krustā.
Aber tieš tā, nu tad kur nu vēl vairāk?
Bet okē, tas ir pagātnē, never mind.
Поделиться10516.11.2009 22:26
Mana Baltijas Vēstures pasniedzēja, viņa arī augstskolas rektore, teica, ka tieši tā ir kļūda, ka mēs vēsturi gribam azimirst un dzīvot pagātnē, tikai vēsture mums vienmēr liek par sevi manīt un atgādina. Tā ka viņu gribot negribot nevar likt mierā
Поделиться10616.11.2009 22:26
Un kā vienmēr viņiem viss ir jāpiedod...
kas mēs esam, lai piedotu vai nepiedotu? Tas ir Dieva rokās.
Bet okē, tas ir pagātnē, never mind.
BEIDZOT! tiešām - tas ir p.a.g.ā.t.n.ē.
Поделиться10716.11.2009 22:27
bet ja kāds ir pagātnē pieļāvis kļūdas, mācījies no tām, labojies un vēl arī atvainojies par nodarīto - vai tad jāturpina viņam visu laiku atgādināt un pieminēt pagātni?
Поделиться10816.11.2009 22:28
Vajadzētu sākt ar to, ka mūsdienu banzīca sāk sadarboties ar reālām situācijām, kas notiek mūsdienās un nedaudz mainīties līdzi.
Поделиться10916.11.2009 22:29
Vai jūs atbildat par sava vecvectēva kļūdām? Mēs šodien nevaram atbildēt par visu stulbumu, ko sastrādāja cilvēki, kas sevi sauca par kristiešiem pirms 400 gadiem
Ir atšķirība starp cilvēku, kas sirdī un dvēselē ir kristietis, un cilvēku, kurš sevi sauc par kristieti, jo viņam tā ir izdevīgāk.
Tas, ka tu izskaidro, nenozīmē, ka tie, kas lasīs sapratīs. Es arī varu strādājot izstāstīt tā, lai saprot 20gadnieks, 50gadnieks vai mans 5gadīgais krustdēliņš.
Un tas, ka tu man skaidrosi to, ko es nesaprotu, nenozīmē, ka es beidzot sapratīšu.
Ja tu nesaproti, un nelūdz, lai paskaidroju sīkāk, tad nesūdzies, ka nesaproti.
Atvainojos, bet es saprotu, ka diskusija ir savu viedokļu izteikšana. Tai nav jābūt obligāti pamatotai
Neviens jau tev neteica, ka tu nonāksi ellē, jo neesi pamatojusi savu domu. Mēs tikai atzīmējām, ka šī pamatojuma trūkst, un tu to atzini. Paldies, sveiki, ejam tālāk.
Bet vispār, ar to atšķiras diskusija no strīda - diskusijā es savu viedokli argumentēju (kā mēs ar Palomu un citi to dara), bet strīdā pasaku - ir šitā, un vēl pa vidu iemetu kādu fleimu - a la "tu mirsi ellē, jo tu man nepiekrīti". Mēs neviens uz to nestūrējam. Nevajag ieņemt aizsardzības pozīciju, it kā mēs censtos visu laiku uzbrukt.
Un galu galā, ja šī diskusija neļauj tev mierīgi dzīvot - neviens neliek piedalīties.
Поделиться11016.11.2009 22:30
vai tad jāturpina viņam visu laiku atgādināt un pieminēt pagātni?
jap, jo gribam vai negribam, bet tas veido tagadni! Bet, ja jau gribam dzīvot mūsdienās, tad oki, savādāk, var veidot atsevišķu tēmu par vēsturi un tagadni.
Поделиться11116.11.2009 22:32
Redz, tā problēma lielākoties ir tajā, ka viss līdz galam, līdz pēdējam sīkumam netiek izskaidrots.
Tā pat kā:
- dienā jādzer 2-3l ūdens
- slikti ēst reizē gaļu un kartupeļus vai maizi un skābētus gurķus
- solārijā nedrīkst iet
Arī šie jautājumi netiek paskaidroti, bet jāpieņem kā normas. Ja dogmas nepaskaidro, es tās nespēju pieņemt, jo nesaprotu, kāpēc.
Поделиться11216.11.2009 22:33
Mēs tikai atzīmējām, ka šī pamatojuma trūkst, un tu to atzini. Paldies, sveiki, ejam tālāk.
Okā, sapratu jūsu nostāju. Parasta mirstīgā izteikts viedoklis nav vērtīgs, jo nav pamatots ar kāda cita iepriekš izteikto viedokli - vēlams kāda baig svarīgā frukta.
Поделиться11316.11.2009 22:36
Arī šie jautājumi netiek paskaidroti, bet jāpieņem kā normas. Ja dogmas nepaskaidro, es tās nespēju pieņemt, jo nesaprotu, kāpēc.
Ja šitā sākam domāt, tad drīž galvas sāks sāpēt Tāpat kā, kā bija tad, kad nebija pilnīgi nekā? Pilnīgi un galīgi nekā, pat ne kosmosa! To pat smadzene fiziski nevar iztēloties, jo nevar pieņemt, pilnīgu tukšumu. Kaut kas ar to ir jāizpilda.
Поделиться11416.11.2009 22:37
Atceries, ka to teici tu, nevis mēs.
šāda atbilde parasti nozīmē piekrišanu.
Поделиться11516.11.2009 22:38
Mēs šodien nevaram atbildēt par visu stulbumu, ko sastrādāja cilvēki, kas sevi sauca par kristiešiem pirms 400 gadiem
Ir atšķirība starp cilvēku, kas sirdī un dvēselē ir kristietis, un cilvēku, kurš sevi sauc par kristieti, jo viņam tā ir izdevīgāk.
Parakstos zem katra vārda.
jap, jo gribam vai negribam, bet tas veido tagadni!
tas varbūt ir ietekmējis notikumu gaitu, bet tagadni veido tas, kāds cilvēks ir TAGAD. Tāpēc jau tā ir tagadne. Viņa tagadējās rīcības to veido. Pārējais ir pagātne - un kā pagātne ir ietekmējusi notikumu gaitu līdz tam.
Поделиться11616.11.2009 22:40
Ai labi, ko nu tur. Tāpat katrs paliks pie sava, vai viņš runās pamatoti vai izmantojot tikai savu smadzeni, šādā garā jau mūžīgi var turpināt, pasaulē ir svarīgākas lietas
Отредактировано cravey (16.11.2009 22:41)
Поделиться11716.11.2009 22:42
tagadni veido tas, kāds cilvēks ir TAGAD.
katram cilvēkam ir dota iespēja mainīt dzīvi. pagātne tiešām ir mazsvarīga.
Parakstos zem katra vārda.
es arī. ir grūti paciest cilvēkus, kuri apmeklē baznīcu tikai lai pazīmētos...
Поделиться11816.11.2009 22:42
Okā, sapratu jūsu nostāju. Parasta mirstīgā izteikts viedoklis nav vērtīgs, jo nav pamatots ar kāda cita iepriekš izteikto viedokli - vēlams kāda baig svarīgā frukta.
cravey, nu lūdzu, esi tik jauka un beidz visu laiku tik izmisīgi aizstāvēties! Mēs neuzbrūkam tev.
aNgeL arī nepamato ar Bībeles citātiem utt., bet viņas izteikumi ir saprātīgi, tā ir diskusija. Vismaz man tā šķiet. Patiesībā, es esmu ļoti patīkami pārsteigta par tādu diskusiju ar viņas iesaistīšanos. Un viņa nesadusmojas, viņa nesāk trakot, kā to diemžēl darāt jūs.
Поделиться11916.11.2009 22:43
Ja šitā sākam domāt, tad drīž galvas sāks sāpēt Tāpat kā, kā bija tad, kad nebija pilnīgi nekā? Pilnīgi un galīgi nekā, pat ne kosmosa! To pat smadzene fiziski nevar iztēloties, jo nevar pieņemt, pilnīgu tukšumu. Kaut kas ar to ir jāizpilda.
Kādēļ mēs dzīvojam? Beigās tā pat aiziesim bojā? Tad, kad izdegs saule, tad arī visa dzīvība beigsies? Priekš kam tāds visums un priekš kam tāda Zeme, ka visai dzīvībai beigās jābeidzas?
sry, par gramatiskām neprecizitātēm, ja tādas pamanījāt.
Поделиться12016.11.2009 22:45
Es to jau teicu, un teikšu vēlreiz - ja jūs esat nogurušas no šīs diskusijas, uzskatāt to par bezjēdzīgu - ejiet prom. Neviens jūs te netur un ar varu nespiež. Ticu, ka jums ir labākas lietas, ko darīt, kā tērēt laiku uz reliģiskām diskusijām, it sevišķi, ja uzskatāt tās par bezjēdzīgām.