jā... man patika Palomas ideja stāstīt par zemēm ko redzēji... tāpēc ar Jūsu atļauju, nolēmu psatāstīt un parādīt kā atpūtos es Venēcijā...
Italy – Venice summer 2006(august)
Ceļojums, kas man ļoti patika, neskatoties uz to, ka diemžēl pirms izlidošanas es nedaudz saslimu un tam nepievērsu uzmanību + vēl negulēju (pa dievām diennaktīm kādas 6 stundas +alkohols) un ballējos + vēl citas nelielas veselības problēmas... koroče, sākums nebija labs taču visas 4 dienas izturēju godam un ceturtajā izveseļojos un veselības stāvoklis bija perfekts...
Lidojums virs alpiem... tiešām fascinējoši.. es no loga neatgāju ne uz soli...
[реклама вместо картинки]
Atlidojām, sameklējām savu foršo kempingu, kas bija kopa ar baseinu, džakuzi (par velti) bāru, veikalu utt
Tad devamies apskatīt pašu pilsētu... aaaah... laiks bija tik saulains un silts. Veikali, tūristi – visus aplūkot bija tik interesanti. Arhitektūra un pilsēta visumā – neaizmirstama...
Uz gandolām es gan nebraucu, taču braucu ar tādu kā motor-laiva, vai kaut kas tamlīdzīgs.. mūs izvadāja pa visiem Venēcijas kanāliem un stāstīja arī to vēsturi un dažus notikumus.. tikia ģide bija Itālite ar tādu akcentu, ka pusi var nesaprast. Tad mums jau apnika klausīties... bet skatīties gan nē...
Fočenes pastaigajoties pa pilsētu...
Tā pastaigajoties, mēs, protams, nepagājam garām baložu paradīzei... bet vispār man tie nepatika... pārāk daudz, daudzi slimi un pārējais... par to es sajūsmā nebiju...
Venēcijas ielās ļoti bieži varēja satikt pārģerbotos cilvēkus, kuri kaut kā mēģināja uzjautrināt cilvēkus. Tie pārģebās dažados personāžos un bija tikai laimīgi, ja kāds ar tiem fočējās.... to arī es izdarīju dažas reizes...
Kādu citu dienu mēs braucām uz 4 salām, kas atrodas netālu no Venēcijas – Murano, Burano, Torčello un Lido...
Dažās salās es atradu vīnogu krūmus, kuri auga īpaši nepieder nevienam. Un pirmo reizi es redzēju kā aug granāti, respektīvi, granātkoku...
Murano sala ir slavena ar savu stikla fabriku... mums rādīja kā izgatavo slikla priekšmetus, viniem tas izdodas tik ātri un skaisti... pēc tam mums deva iespēju visu to ražošanu apskatīt. Šie suvenīri ir ļoti dārgi un tajā izstādē nevar neko fočēt un visi tiešām skatās un kontrolē.. vienu reizi mani brīdināja par kameru... nu ta nebūtu Jūlija, ja viņa tik un ta nenofočētu... ar slepenās kameras palīdzību un bez spuldzes es kaut ko noķēru kadrā...
Pēdējā sala ko apskatījām bija Torčello. Šī sala ir populāra ar dzvejnieku mājām, kuras jau no ilgas vēstures cēla un krāsoja ļoti krāsainās. Vēsture paskaidro to, ka zvejnieki krāsojot spilgtās krāsās savas laivas, vieņiem bieži vien palika kāds atlikums no krāsas un tie to izlitoja uz savām mājām... tāpēc šī sala, pilsētiņa, ir ļoti krāsaina...
Tiešam bija ļoti patīkami apskatīt šo pilsētu, uzzināt kaut ko jaunu par to cilvēkiem , kaut arī jāatzīstas, ka galvenokārt iepazinu tūristus, nevis Itāļus... taču ļoti interesanti bija vērot krievu tūristus, es par tiem vienmēr smejos, viņi nezin ka kāds viņus saprot un tāpēc es vienmēr klausījos – tādas runas ir tikai krievu tautības cilvēkiem + viena no skolas grupām gaja aiz mums, respektīvi, arī aiz manis un mani aprunāja ... kā man bija smieklīgi. Tikai pašas beigās viņas jau saprata un tad arī es atzinos...
Tas arī viss.... īss bet patīkams ceļojums