Blanka Soto ļauj sevi mīlēt
Mehiko, 9. maijs.
- Blanka, tu grasies pabeigt telenoveli, nostaļģija vai prieks?
- Skumjas, jo filmēšanas laukumā lieliski pavadīju laiku. Vairākus mēnešus biju laimīga un ar visiem kolēģiem piedzīvoju brīnišķīgus brīžus, kad bija jāgaida filmēšana. Īsāk sakot, labākais, kas ar mani varēja notikt.
- Tas bija tev svarīgs projekts mūsu valstī, tiesa?
- Ļoti svarīgs un ne tikai šeit, arī citās valstīs, piemēram, ASV, kur telenovele nesen sākās un jau ir veiksmīga. Bez šaubām tā bija liela svētība, jo atgriezos savā valstī, lai būtu ar savu ģimeni un esmu laimīga, ka guvu iespēju strādāt ar Huanu Osorio un Feru Kolungu, kas ir fenomenāls cilvēks.
- Tev izveidojās īpaša ķīmija ar Fernando Kolungu un pārējiem aktieriem...
- Jā, viņš ir izcils darba kolēģis un kļuvis par lielu draugu, un ko lai saku par pārējiem - viņi bija brīnišķīgi pret mani. Mani ļoti labi uzņēma.
- Alma nolaupīja daudzas sirdis. Ko tu paņēmi līdzi no šīs varones?
- Wow! Tik daudzas lietas, ka pat nezinu ar ko sākt. Kad sāku lasīt sižetu, vienmēr zināju, ka Almai un Blankai ir daudz kopīga - darbalkoholisms un piepeši viņas neatrod laiku privātai dzīvei. Beigu beigās Alma ieradās, lai daudz iemācītu Blankai, jo parādīja, ka nepieciešams dot vietu cilvēkiem, kas mīl,jo galu galā valda mīlestība. Bez šaubām šī varone ir atstājusi neizdzēšanas pēdas. Es ticu, ka ir Blanka pirms un Blanka pēc, tā ka Alma vienmēr būs manā dvēselē.
- Teiksim, ka pārbaudījums izturēts?
- Personīgā līmenī jā, jo varēju parādīties Huana Osorio acīs Evas Lunas dēļ. Sākumā bija grūti, jo biju jauniņā - sacentos ar daudziem vārdiem, kā Lusero, Silvija Navrro, Adela Noriega un citas. Turklāt Osorio riskēja ar jaunu aktrisi, jo lai gan esmu piedalījusies filmās, esmu jauna šeit Meksikā un vēl jo vairāk televīzijā. Un kā aktrise es neesmu mainījusies, bet kopumā runājot es jūtos laimīga, domāju, ka ieguvu licenci meksikāņu televīzija un tagad varu kliegt, ka esmu licencēta.
- Tavos iepriekšējos ceļojumos uz Meksiku, izrādīji savu interesi šeit filmēties telenovelē. Kā Osorio pārliecināja tevi abraukt?
- Es nezinu(smejas). Kad pabeidzu Evu Lunu, teicu, ka atpūtīšos, bet automātiski sāku filmēties Talismanā un kad to pabeidzu, pēc mēneša jau biju Meksikā, filmējot "Jo valda mīlestība". Sagribēju un patiesi, viens no maniem mērķiem bija filmēties telenovelē šeit, savā valstī un paskat! Tagad nevaru apstāties. Domāju, ka vēlmes kārtīgi jāapdomā, jo piepildās.
- Un ko saki tagad - atpūtīsies vai piedalīsies citos Meksikas projektos?
- Vairs neko negribu teikt (smejas). Man patiktu pāris nedēļas atpūsties, jo jau durvīs ir dažādi projekti, to starpā vairāki filmu festivāli un īsfilmas.
- Parunāsim nedaudz par tiem..
- Pirmais stāsta par veidu, kurā atrodies kā persona, ka esi pats sev īpašnieks, būt spēcīgam kā cilvēkam, lai pieņemtu lēmumus. Šis stāsts iemācīs, no kurienes nākam, no kurienes esam utt. Tā ir pozitīva ziņa, kas noteikti patiks un otrkārt, stāsta par mums pašiem spogulī, kā mēs redzam sevi un kā mūs reāli redz cilvēki.
- Un tu tās tikai producē vai arī tēlo?
- Pirmajā tēloju un biju producēšanā un otrajā biju tikai producente telenoveles dēļ.
- Tātad pamazām tu veido pati savu darbu...
- Tā tas ir. Un tā arī visu sāku, jo kā aktieris tu sāc lūdzot darbu reklāmās vai jebkur citur, un vienmēr tev saka, ka nav pieredzes. Bet no kurienes tad tu to iegūsi, ja tevi nenolīgst? Un man bieži tā gadījās. Mani daudzkārt nepieņēma tieši tādēļ, jo nebija pieredzes un tāpēc nolēmu izveidot pašas ražošanu, lai veidotu savas demo un parādīt, ko varēju izdarīt.
- Tas ir padoms, ko dod jaunajām paaudzēm?
- Tieši tā. Mēs nevaram sēdēt mājās un gaidīt iespēju. Kas notika ar Džastinu Bīberu? Tas ir fenomens, jo viņš savu video ielika YouTube. Lai gan domāju, ka tagad vairāk ir sociālo mēdiju ietekme nevis kā kad es pirms 8 gadiem veidoju pati savus darbus.
- Vai pārdzīvoji kastingu laikā?
- Miljons reižu. Lai gan kopš pati producēju, esmu iemācījusies, ka lietas nedrīkst uztver personīgi, jo kad centos kaut ko iegūt un neizdevās, tad man ļoti sāpēja. Bet tad kad pati esmu kastinga direktore ar mani tas bieži gadās. Atceros, ka vienreiz meklēju latīņu kolumbieša profilu, be uz kastingu ieradās ziemeļu puisis, ar zilām acīm, blondīnis un nāca no Kolumbijas, bet man nederēja, es meklēju tumšmati. Tobrīd lieliski sapratu tiesnešus, tas ir grūti, bet tā ir.
- Un kā būtu ar filmu veidošanu mūsu valstī?
- Man patikru, bet ceru, ka tagad ar telenoveli atvērsies vairākas durvis un būs lielāks cilvēku atbalsts, kuri zinās, ka vairākus gadus ar to nodarbojos. Doma ir izveidot filmu ar savu īsmetrāžu.
- Bez tam, ka esi aktrise un producente, esi arī uzņēmēja, tiesa?
- Jā, esmu ļoti saistīta ar zīmola otām, kuras man ir tirgū.
- Kā radās šī ideja?
- Es sadarbojos ar vienu no savām lielajām draudzenēm Peggiju Hannamani, kas ir grima māksliniece, un viņa man izstāstīja, ka otas ar kurām liek grimu izmanto īsta dzīvnieka spalvu. Viņa teica, ka dzīvnieki ļoti cieš, jo tiek nogalināti šo otu dēļ. Protams, tajā pat brīdī izkliedzu, ka mums jātaisa jauna otu līnija, kas simulēs šis spalvas.
- Tu jau tās pārdod Meksikā?
- Diemžēl nē. Telenoveles dēļ nevarēju atvest, bet zinu, ka pavisam drīz.