ANOTĀCIJAS
1.sērija Pēc tēva nāves par Osmaņu impērijas valdnieku kļūst jaunais sultāns Suleimans, kurš jau pirmajās valdīšanas dienās izrāda neapmierinātību ar pastāvošo nelikumību, kukuļošanu un pils intrigām. Tai pašā laikā sultāna harēmā ierodas jauna meitene Aleksandra, kura no citām atšķiras ar savu ietiepīgo raksturu. Taču viņa pieņem kādas harēma uzraudzes padomu – uzvesties prātīgāk, jo tā var nokļūt tuvāk sultānam un, iespējams, iekarot viņa sirdi. Aleksandrai izdodas pievērst sultāna uzmanību, taču tas izsauc pārējā harēmā greizsirdību. Ar meitenes uzvedību neapmierinātas ir arī sultāna māte un viņa sieva Mahidevrana.
3. sērija Krievu verdzene Aleksandra ir tā iepatikusies sultānam, ka viņš to ir izvēlējies par savu favorīti un iedēvējis par Hirremu – smaidošo jeb prieka nesēju. Meitenes pašapziņa krasi pieaug, viņai piešķir atsevišķus apartamentus, un viņa pieprasa, lai apkārtējie viņu sauc sultāna dotajā vārdā. Diemžēl līdz ar sultāna dāvanām un zeltu viņa ir iemantojusi arī ienaidnieces.

Sākumā domāju, ka būs tāds riktīgs mīlas stāsts par vienkāršu meiteni un sultānu, par neiespējamu mīlestību, jo kā nekā tur ir harēms, tur ir savi likumi un galu galā, tur visas grib Suleimanu, viņa sievu ieskaitot! Tagad paskatoties, es pamatīgi vīlos, vairāk dēļ Hirremas - sākumā likās, ka viņa būs tas nabaga upuris, ka viņai būs ļoti jācieš dēļ visa, kas notiek pilī, bet tagad paveras pavisam cita aina - viņa tagad ir tā, kas vēlas būt vienīgā Suleimanam, tāpēc ir gatava pat iet pāri līķiem, nogalinot Mariju un manuprāt, ka kaut kas tāds iespējams būs vēl, ja kāda uzdrošināsies stāties viņai ceļā pie Suleimana un viņa sirdi, tikai cerams, ka viņa neaizies tik tālu, lai nogalinātu Suleimana sievu (piedodiet, nezinu kā viņu sauc) vai pat viņa māti!
Man Hirrema liekas augstprātīga, ļauna, cietsirdīga, nežēlīga un divkosīga!
Tā nu tas reiz ir, bet cerams, ka viņa mainīsies un vēl tas, ka viņa negribēja pieņemt savu meitu bija pāri visam, jo lūk, viņa gribēja dēlu, bet nekā - neviena māte tā nedrīkst darīt, ir jāmīl un jāpieņem savs bērns vienalga vai tā ir meita vai dēls!

Es vienkārši tieši šo momentu neredzēju, tāpēc prasu!