England (summer 2004, 2005 & 2006)
Anglija, tā ir valsts, kur ierados jau ne vienu reizi. Tur tagad strādā un dzīvo mans brālis, tāpēc arī es esmu ne rets viesis. Pirmo reizi viena pati devos uz turieni 4 gadus atpakaļ, kad bija 16 gadi.. ar autobusu ecoline, kur pavadīju ap 36 – 40 stundām. Viena pati... un tās robežas tolaik nebija kā tagad, brīvas, tad man kaut ko vēl jautāja utt. Bet es to izdarīju nu no tās dienas, es laiku pa laikam ierodos Anglijā, gan pie brāļa, gan apskatīt valsti, gan strādāt...
Centīšos parādīt un pastāstīt, kur es biju, ko es redzēju, manus komentārus... kaut patiesībā, daudzas fočenes pazuda, dažreiz tās ir tikai iztaisītas, nevis datorā, bet konstatēju..
Sākšu ar vecākām fočenēm.
Pilsēta – Porthmouth, pašos UK dienvidos, pie jūras... šajā pilsētā ir flote, kurā ir daudz visāda veida kuģu un no šejienes pat izgāja kuģi uz Arābu valstīm, kad bija tās visas nesaskaņas starp arābiem un ASV arī Angliju. Tātad, sen senos laikos te notika arī Trafalgas kauja, starp Angliju, Spāniju un Franciju, manuprāt... tātad šajā pilsētā ir skaisti kuģi, kurus var apskatīt gan no iekšienes, gan no ārpuses un vispār pilsētā bieži vien var atrast kaut ko no kuģu tematikas...
Te ir kuģis – Victory. Skaitās vēl var darboties, taču stāv kā muzeja eksponāts un Portsmouth vizītkarte. Un te ir dažas to fotogrāfijas... (fočenes 2005 gada)
Šos krāšņos, vecos kuģus var dažreiz sastapt atvērtajā Lamanšas ūdeņos.. nu tie vairāk ir domāti visādām ekskursijām. Vienu dienu, es devos ar riteni pārbraucienu gar jūru, ko darīju bieži un līdz bija fotoaparāts.. nu mēģīnājām kaut ko uzbildēt un vēl dažas ne manas fotogrāfijas... (foto no interneta un manējā 2004)
Labas krastmalas, kur varētu saulēties īpaši nav… pārsvarā ir samērā šaura pludmale, akmeņaina. Te būs dažas vecas fotogrāfijas… (pirmajā, es esmu kaut kāda baigi dusmīgā, tas ir pie pīra, netālu no vietas, kur strādāju (2004), otrā, brāļa dzimšanas svinības, akmeņainā pludmalē(2004) un trešā notika Trafalgar 200 festivals Portsmouth pilsētā 2005)
[реклама вместо картинки]
Protams, ka pilsētā vēl ir citu skaistu vietu. Piemēram, pavisam nesen uzcēla torni, kas domāta vairak, lai apskatītu pilsētu, jūru un krastu no augšas un lai tas būtu vēl viena Portsmouth vizītkarte. Skaista un moderna arhitektūra, tās doma ir parādīt kuģa parusņiku (parus).. tornis – Spinnaker tower. To var pamanīt no liela attāluma un atrodas modernākājā pilsētas daļā, kas skaistās ļoti prestižs un dārgs. Biju tornī iekšā, skats tiešām fantastisks un plešas ļoti tālu, taču nav vietas kur būtu brīva izejas uz ārienu... visur tikai stikls. Ir vieta kur diezgan liels gabals stikla ir uz grīdas un starp to un zemi nekā vairak nav... tu redzi vien, ka zem tevis cilveki rosās, taču tie ir tik mazi... stikls ir liels un kad atrodies uz tā, to tevi pārņem nelielas bailes, jo kad pēkšņi ej no parasta grīda seguma uz stiklu, liekas ka tu tulīt krtīsi tur tajā caurumā. Daudzi cilveki vispār neriskēja uz turieni iet (man biaj fočenes nu bet tagad nav, kā es tur atrados un skatu uz leju..). te ir dažas Spinnaker tower foto... (foto no i-neta un manējās 2006 gada)
Vēl dažas citas fotogrāfijas par šo pilsētu…
Vēsturiskās daļas ir samērā maz, taču protams, ir dažas baznīcas, kādas veclaiku celtnes, taču nav nekā ļoti grandioza. Krastmala ir samērā skaista, tikai samērā daudz vietas ir pieskaņos kugiem, nevis cilvēku atpūtai… tomēr ta kā Portsmouth var teikt ir pilsēta-pussala, jo tikai no vienas, ziemeļu puses ta savienojās ar pārējo Anglijas daļu, visaspkārt to apskalo jūra, tāpēc vietas kur var saulēties un peldēties diezgan daudz un cilveki to tiešām dara.
tas īsumā ir viss par Portsmouth (latviski Portsmute)
vēlāk varu pastāstīt par citam vietām Anglija, kurus apskatīju