Un testi nopietni, ko izmanto psihologi un kuriem ir pietiekoši augsta ticamība, nevis tie, kas ir kaut kādos žurnāliņos.
1.Krāsu tests
Ir daudzi krāsu testi, bet pēc pasniedzēja teiktā šis ir ar visaugstāko ticamības pakāpi. Un es pilnībā piekrītu. Zilās krāsas raksturojums mani šokēja.
Tātad, uzdevums elementārs - sarindojiet pēc mīļuma šīs krāsas:
*melns
*pelēks
*brūns
*sarkans
*violets
*zaļš
*dzeltens
*zils
UZMANĪBU! Tālāk nelasīt pirms krāsas nav sarindotas!!!
Un tātad... jo augstāk šī krāsa sarakstā, jo vairāk tās īpašības raksturīgas
Sākam ar to, ka pirmajās četrās vietās vajadzētu būt zilai, zaļai, sarkanai, dzeltenai - tās ir pamatkrāsas. Ja tā ir, tad ar cilvēka psihi viss esot pilnīgi OK. Nu lab, man viena krāsa tikai nav no tām. jē!
Un tālāk...
Sarkana – raksturīga personībām, kam svarīgi panākumi, karjera. Aktīvas personības. Vēlme baudīt dzīvi, dzīvot pilnvērtīgu dzīvi. Sacensības krāsa. Ambiciozi. Prot konkurēt, sasniedz panākumus. Pamatā dzīvo tagadnē. Seksualitātes un erotikas krāsa. Līdera dotības.
Zaļa – ļoti patstāvīgi. Es visu pats. Nepatīk pārmaiņas, kritika, bail no kritikas. Paaugstināti spriedzes līmeņi, stress. Visvairāk laika atvēl pūlēm par veselību. Svarīgi, ko citi domā par viņu. Slēpta vēlme būt pārākam par citiem.
Dzeltena – intelektuāļu krāsa. Līdzsvarotas, mierīgas, zinātkāras personības. Ļoti labi adaptējas pārmaiņās. Nekad nestāv uz vietas, tendence uz pašattīstību. Līdera dotības. Darbaholiķi – darbā, kas pašam patīk. Prioritārā vērtība.
Zila – vissvarīgākais – miers. Attiecībās – savstarpējā uzticība, augstu vērtē mīlestību. Dod priekšroku dzīvei, kas rit pēc standartiem, viegli paredzama. Pārdzīvo, ja uzticību pieviļ, vairāk kā citas krāsas. (Ja zilā pēdējās 3, vajadzīga atpūta vai pat ārstniecība, viegli aizkaitināmi, nekontrolēti)
Violeta – infantilisma krāsa. Patīk būt uzmanības centrā, idealizē visu pasauli, lidinās mākoņos, meklē ideālus. Ideālas attiecības nevis kkādas vajag. Diezgan nepiemēroti ikdienas dzīvei. Nelabprāt uzņemas atbildību. Problēmas ar problēmu risināšanu. Daudzi pievērš uzmanību sev, analizē sevi, domā par sevi utt. Emocionālas bailes.
Brūna – trauksme, neapmierinātība, saistīta ar nesakārtotām šīszemes lietām, materiāla, fiziska rakstura problēmas. Grib dzīvot maksimālā komfortā, bet viņiem tā nav. Ģimenes krāsa. Pamatvērtības – ģimene, māja, drošība.
Pelēka – negrib izcelties, izolētība, nošķirties no pasaules. Nelabprāt ielaiž savā pasaulē. Skaļi nepaudīs savu viedokli.
Melna – protests pret visu, kas ir, patreiz esošo stāvokli. Nevēlas dzīvē ne no kā atteikties. Grib visu.
Отредактировано Paloma (22.09.2008 19:04)