Šim seriālam ir sešas sezonas. Tajā filmējušies vairāki tagad slaveni aktieri, kuriem šis seriāls bija reāls karjeras sākums, kas uzcēla viņus popularitātes saulītē. It kā galvenais varonis ir Deimsa van der Bīka atveidotais Dawson Leary, tomēr es uzskatu, ka lielā mērā galvenā varone ir Joey Potter, kuru atveidoja Katei Holms. Un kurš gan mūsdienās nezina Toma krūza sievu Keitiju Holmsu. Vēl vienā no galvenajām lomām ir Mišela Villiamsa - arī viņu daudzi iespējams atpazīs kā mirušā Hīta Ledžera meitas Matildes mammu. Un vēl te ir mans dievinātais aktieris Joshua Jackson, kuram ir īpašs starojums un šarms un fantastisks komiķa talants.
Tālākie mani komenti satur spoilerus!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Seriāls stāsta par jauniešiem mazā piekrastes pilsētiņā Capesaidā. Joey un Dawson dzīvo netālu pie ostas un pazīst viens otru no bērnības. Dawsonam ir labvēlīga ģimene un viņš ir vienīgais lutinātais bērns, bet Joey ir meitene, kuras mamma mirusi no vēža, tētis cietumā par narkotiku pārdošanu, bet vecākā māsa neprecējusies un gaida bērnu no melnādaina puiša. Dawson un Joey pazīst viens otru no bērnības un viņi ir dvēseles radinieki. Bet viņi pieaug un pamazām mainās. Vairs tas nešķiet normāli, ka pēc filmu vakara Joey paliek pa nakti pie Dawsona un guļ viņa gultā, jo viņi vairs nav bērni. Vēl viņiem ir trešais draugs Pacey, kurš ir pilsētiņas āksts un jokdaris savā ziņā. Viņa tēvs ir pilsētas šerifs, vecākais brālis Dags ir šerifa palīgs, vēl viņam ir 2 vecākas māsas. Pacey vienmēr ir izstumtais un ģimenes nepieņemtais. Ar pareizo zubrītāju Joey Pacey visu laiku strīdas, bet ar Dawson viņi ir draugi - ne tik seni, kā Dawson un Joey, bet tomēr - viņi abi arī strādā video veikalā. Un tad uz pilsētiņu no Ņujorkas pārceļas Džena Lindlija, kura apmetas pie vecvecākiem Dawsonam kaimiņos. Un ar to arī viss sākas. Dawsons ieķeras Dženā, Joey ir greizsirdīga, bet nespēj nekādi atzīties Dawsonam, ka mīl viņi un vairs ne tikai kā draugu. Dženai ir savas problēmas - viņas vecāki nosūtījuši meiteni prom no Ņujorkas, jo viņa pārāk agri sākusi darīt visādas lietas, kā piemēram sex, alkohols un narkotikas. Džena grib mainīties, bet Dawsons būdams sapņotājs nespēj pieņemt Dženas pagātni. Pacey savukārt visai agri gūst sexuālo pieredzi un mēs atklājam, ka zem viņa āksta uzvedības slēpjas ļoti iejūtīgs, uzticīgs un lielisks jauns vīrietis.
Otrajā sezonā pilsētiņā parādās brālis un māsa Makfī - Endija un Džeks. Sezonas beigās Džeks atklāj, ka ir gejs. Bet Endija nonākt garīgās ārstēšanas iestādē, jo nespēj pārdzīvot mammas nāvi.
Galvenais par ko ir seriāls, tā ir draudzība, īpaša draudzība, dvēseļu radniecība, mīlestība, kura nāk un aiziet, pāriet, rodas no jauna. Man ir visu 6 sezonu DVD. Es noskatījos pirmo sezonu, kurā ir tikai 13 sērijas. Tā vēl ir ļoti bērnišķ';iga, naiva savā ziņā. Un tad es savā stilā pārlēcu uzreiz uz 3.sezonu, kuru slimojot pirmajās šī gada dienās noskatījos - visas 23.sērijas. Trešajā sezonā kopā saiet Joey un Pacey. Viņi abi arī ir mani mīļākie varoņi un mīļākais pāris. Tagad skatos 4.sezonbu, kuras lielāko daļu viņi ir kopā, bet tad pašķiras. Daudzi uzskata, ka labākās sezonas ir 1., 3. un 4. 5.sezona ir biki murgaina - visi galvenie varoņi pabeidz skolu un dodas uz universitātēm. 6.sezona jau atkal šķiet tīri lieliska. Joey un Pacey atkal it kā saiet kopā, bet Joey nobīstas un aizmūk. Un tad ir divas garās pēdējās sērijas, kur viens no galvenajiem varoņiem mirst. Visu seriālu gandrīz ir tā, ka Joey nespēj izvēlēties starp Daqwson un Pacey - abus it kā mīl. Un pašās beigās viņa tomēr paliek ar Pacey un viņi abi nezaudē arī Dawsona draudzību.
pinocchio, kad noskatīsies oc - silti iesaku šito skatīties. Man ir nojauta, ka tev varētu ļoti patikt. Tur dažas tik fantastiskas lietas ir. Un tāds siltums šitam seriālam. Es esmu kļuvusi par fani.